O nouă trădare în familia regală? Reginei nu i-a fost cerut acordul cu privire la numele fetiţei lui Harry şi Meghan

Regina Elisabeta

Regina Elisabeta nu a fost întrebată de ducele şi ducesa de Sussex despre numirea fiicei lor Lilibet, relatează BBC.

Lilibet este alintul primit de Regină în interiorul familiei încă din copilărie.

O sursă apropiată cuplului Harry – Meghan a declarat pentru BBC că Prinţul Harry a vorbit cu Regina înainte de naştere şi ar fi menţionat numele, însă o sursă a Palatului Regal a spus că acest lucru nu s-a întâmplat, iar Regina nu a fost niciodată întrebată despre numele „Lilibet”.

La începutul acestui an, în timp ce cuplul aştepta venirea pe lume a fiicei lor, au criticat Familia Regală şi au acuzat-o de rasism într-un interviu cu Oprah Winfrey. Şi, deşi Harry a vorbit despre neînţelegerile dintre el şi tatăl său, a spus că a avut întotdeauna o relaţie „foarte bună” cu Regina şi au vorbit regulat prin apel video.

La sfârşitul săptămânii trecute, cuplul a anunţat naşterea lui Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, care a venit pe lume vineri dimineaţă, într-un spital din Santa Barbara, California.

Ce înseamnă numele Lilibet pentru Regina Elisabeta

Alintul a apărut atunci când prinţesa Elisabeta era copil şi nu putea să-şi pronunţe numele în mod corect. Bunicul ei, regele George al V-lea, a numit-o Lilibet, imitând încercările ei de a îşi pronunţa numele. De atunci, alintul a ajuns să fie folosit de rudele apropiate.

Ea s-a semnat cu numele Lilibet pe coroana funerară a unuia dintre cei mai apropiaţi prieteni, Earl Mountbatten. Chiar şi prinţul Phillip, soţul ei, folosea alintul acesta.

După naşterea lui Lilibet, s-a presupus că Harry şi Meghan au vorbit anterior cu Regina despre alegerea numelui.

Lilibet este al 11-lea strănepot al Reginei şi sora mai mică a lui Archie, care are acum doi ani.

Al doilea ei nume, Diana, este un omagiu adus mamei prinţului Harry. De altfel, prinţesa Charlotte, fiica prinţului William şi a lui Catherine, are Diana ca unul dintre prenume.

După naşterea ei, Palatul Buckingham a declarat că Regina şi alţi membri ai familiei au fost informaţi şi „încântaţi de ştiri”.

În timpul interviului cu Oprah din luna martie, cuplul a spus că nu intenţionează să mai aibă alţi copii.

Exit mobile version