• Peste 150.000 de manifestanți au fost ieri în Franța
  • A fost a treia sâmbătă de proteste, soldate cu violențe și înfruntări cu poliția.

200.000 de oameni au ieșit în stradă ieri, în întreaga Franța și au protestat la adresa obligativității pașaportului sanitar.

Este a treia sâmbătă consecutivă cu proteste violente și confruntări cu poliția. La Paris au demonstrat peste 14.000 de oameni.

Manifestațiile au devenit violente, iar polițiștii au intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. 3 polițiști au fost răniți în timpul protestelor, iar 19 manifestanți au fost arestați.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Este o mare piedică pentru libertate. Este un obstacol în calea libertății dacă acum trebuie să avem un permis pentru a merge la cumpărături, pentru a merge la cinematografe, pentru a ne bucura de viață, după o zi de muncă istovitoare. Lucrătorii sunt prost plătiți astăzi. Virusul este un pericol real pentru toată lumea. Este într-adevăr un lucru antisocial. Așa că suntem aici pentru a ne apăra pe noi înșine de toate acestea”, a reacționat un protestatar.

„Sunt asistentă medicală și am demisionat, pentru că nu trebuie să ne lăsăm șantajați”, a spus Hager Ameur.

Proteste anti restricții nu sunt numai în Franța. Săptămâna aceasta, zeci de israelieni au protestat la adresa încercării Guvernului de a impune obligativitatea vaccinării.