• Circumstanțele sunt în curs de investigare, a precizat compania aeriană.
  • Aeroportul Schipol a confirmat că astăzi a avut loc un „incident oribil” și că mai mulți pasageri și lucrători au fost martori la deces.
  • „Poliția militară regală desfășoară în prezent o anchetă”, a precizat aeroportul într-un comunicat.

Compania aeriană KLM a anunțat miercuri că a avut loc un incident fatal pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, în care o persoană a murit după ce a ajuns într-un motor de avion în funcțiune, scrie Sunday World.

Aeronava în cauză este un avion Embraer cu rază scurtă de acțiune, folosit de serviciul Cityhopper al KLM, care operează zboruri către destinații apropiate, precum Londra, potrivit presei olandeze.

O imagine postată de postul public de televiziune olandez, NOS, arată avionul înconjurat de mașini de pompieri și ambulanțe lângă terminalele de plecare.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Măsurile de siguranță și securitate sunt stricte la Schiphol, iar accidentele sunt rare pe aeroport, care a gestionat aproximativ 5,5 milioane de pasageri numai luna trecută, potrivit cifrelor aeroportului.

Circumstanțele sunt în curs de investigare, a precizat compania aeriană, care face parte din Air France-KLM, într-un comunicat.

Poliția militară regală olandeză, într-o declarație, a spus: „Un incident a avut loc în această după-amiază pe platforma Schiphol, unde o persoană a căzut într-un motor de avion în funcțiune și a murit. Marechaussee începe o anchetă”.

Aeroportul Schipol a confirmat, de asemenea, că astăzi a avut loc un „incident oribil” și că mai mulți pasageri și lucrători au fost martori la deces.

„Astăzi a avut loc un incident oribil în care o persoană a ajuns în motorul unui avion. Gândurile noastre se îndreaptă către rude și ne pasă de pasagerii și colegii care au fost martori la acest lucru.

„Poliția militară regală desfășoară în prezent o anchetă”, a precizat aeroportul într-un comunicat.

Citește și