• Peste 700 de pompieri, 199 de mașini de pompieri și 35 de avioane cu bombardament cu apă au fost implicate în eforturile de stingere a incendiilor.
  • Doi pompieri au primit tratament pentru arsuri în timp ce luptau împotriva flăcărilor.
  • Oficialii au declarat că incendiile au izbucnit luni în 40 de locații diferite.

O persoană a murit în urma incendiilor puternice care s-au extins luni în suburbiile Atenei din Grecia. Cadavrul, despre care se crede că este al unei femei, a fost găsit în interiorul unui magazin din orașul Vrilissia, în nordul Atenei, a declarat pentru BBC o sursă din cadrul serviciului de pompieri.

Mii de oameni au fost evacuați după ce pompierii au avertizat că locuințele, întreprinderile și școlile sunt amenințate, incendiile urmând să continue până marți. Purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, colonelul Vassilios Vathrakogiannis, a declarat că, deși nu mai există un singur front de incendiu activ în regiunea Attica de nord-est, care include părți din Atena, există încă multe focuri localizate active”, în principal în jurul orașelor Marathon și Penteli.

Într-o declarație publicată luni seară, el a adăugat că condițiile pentru noi incendii rămân periculoase nu numai marți, ci și în cursul săptămânii. Peste 700 de pompieri, 199 de mașini de pompieri și 35 de avioane cu bombardament cu apă au fost implicate în eforturile de stingere a incendiilor, care au izbucnit duminică după-amiază la aproximativ 35 km nord de capitala Greciei.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Colonelul Vathrakogiannis a declarat că doi pompieri au primit tratament pentru arsuri în timp ce luptau împotriva flăcărilor.

Oficialii au declarat că incendiile au izbucnit luni în 40 de locații diferite și că, în unele zone, flăcările au atins înălțimea de 25 m. În scene fără precedent, oamenii din Atena au purtat măști pentru a se proteja de fumul care a pătruns în oraș.

Citește și