• Camera Deputaților a votat pentru ca piețele să rămână deschise
  • Iohannis decide ce se întâmplă cu legea care deschide piețele
  • Nici deputații PNL n-au votat pentru ca piețele să rămână închise
  • Ciolacu: Piețele, târgurile și bâlciurile trebuie să fie deschise

Este cel mai recent exemplu de haos creat de politicienii României. Guvernul a scos tarabele din piețele acoperite. Vânzătorii au făcut scandal, romanii s-au suparat. Speriati ca pierd voturi, ca doar vin alegeri, parlamentarii au întors azi legumele în piata. Ce era „mediu de transmitere COVID” vineri, a devenit curat ca lacrima marți. Președintele Klaus Iohannis poate să blocheze legea care anulează închiderea piețelor.

Guvernul PNL vine şi spune că închide pieţele, iar parlamentarii PNL astăzi au votat în comisie împotriva acestei decizii. Pentru că o asemenea măsură este aberantă, o prostie şi pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi prevenţie”, a spus deputatul PSD Daniel Suciu.

E adevărat, se închid piețe. Pieţele sunt închise unde sunt primari PSD. PSD politizează absolut orice. Pe cei de la PSD nu-i interesează sănătatea dumneavoastră, ci voturile dumneavoastră”, explică deputatul PNL, Florin Roman.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„USR nu e de acord cu închiderea piețelor agro-alimentare. La această măsură care așa cum e scrisă, e neconstiuțională, aberantă, ne vom abține la vot”, a afirmat Cătălin Drulă, deputat USR.

După aceste declarații dure – că doar suntem în campanie – a urmat votul.

  • Voturi pentru – 173
  • Voturi împotrivă – 1
  • Abțineri – 93

Un număr de 173 de deputați au votat pentru ca piețele să fie deschise, doar 1 împotrivă și 93 s-au abținut. Nici macar PNL-iștii nu au votat pentru ce a decis propriul lor guvern.

Propunerea ca piețele să rămână deschise a venit de la Marcel Ciolacu – șeful PSD a depus un amendament, care spune că piețele, târgurile, talciocurile și bâlciurile, trebuie să fie deschise.