Oficial maghiar: „Europa este camera de gazare a lui George Soros”

george-soros

george-soros

Un comisar maghiar a atras critici în urma unui articol în care l-a comparat pe miliardarul George Soros, un aprig critic al guvernului Ungariei, cu Adolf Hitler, relatează Associated Press.

„Europa este camera de gazare a lui George Soros”, a spus Szilard Demeter, şeful Muzeului Literar Petofi din Budapesta. Afirmaţia a făcut într-un articol publicat sâmbătă în publicaţia Origo.

„Gazul otrăvitor curge din capsula unei societăţi multiculturale, care este mortală pentru stilul de viaţă european”, a mai scris el.

Comentariile sale au scandalizat comunitatea evreiască din Ungaria, fiind numite „fără gust” şi „de neiertat”.

George Soros, născut în Ungaria şi un supravieţuitor al Holocaustului, este o ţintă frecventă a guvernului maghiar pentru activităţile sale filantropice, care favorizează cauzele liberale. Campaniile guvernamentale care îl vizează pe Soros au condus la acuzaţii de antisemitism.

Gordon Bajnai, prim-ministru al Ungariei în perioada 2009-2010, a scris duminică pe Facebook că dacă Demeter nu va şterge articolul până luni, maghiarii şi restul lumii vor considera declaraţia sa ca fiind poziţia guvernului maghiar.

Exit mobile version