• Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic
  • O sursă neidentificată a susținut că în spatele atacului se află un „serviciu de informații străin”
  • Poliția olandeză investighează atacul în același timp cu AEM.

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic, relatează Le Figaro.

Hackerii cibernetici, care au furat in decembrie documente de la Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM), le-au manipulat și diseminat online, într-un mod care a spulberat încrederea publicului în vaccinurile Covid-19, a declarat agenția.

Aceștia au anunțat că în decembrie au fost ținta unui atac cibernetic care a permis autorilor săi să acceseze ilegal informații despre vaccinurile anti-Covid-19, Pfizer-BioNTech și Moderna.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Investigațiile în curs de desfășurare au arătat că „anumite documente referitoare la tratamente anti-Covid-19 și vaccinuri care au fost accesate ilegal au fost divulgate pe internet”. Printre aceste documente se numărau e-mailuri confidențiale pentru uz intern din noiembrie, referitoare la „procesul de evaluare a vaccinului”, a adăugat agenția într-un comunicat.

Un „serviciu de informații străin”, responsabil de atac

Televiziunea publică olandeză NOS a declarat că a văzut documente postate online care ar putea sugera că AEM a fost supusă unei presiuni puternice din partea Comisiei Europene pentru a-i determina să aprobe vaccinurile cât mai curând posibil. Dar, potrivit NOS, AEM nu a confirmat dacă aceste fragmente, care au fost postate pe un forum rus de internet, au fost autentice.

O sursă neidentificată, citată de televiziune, a susținut că în spatele atacului se află un „serviciu de informații străin”, informații raportate și de presa germană. AEM a declarat că se află în „dialog constant” cu Comisia Europeană și a asigurat că, în ciuda necesității urgente de aprobare a vaccinului, „a existat întotdeauna un consens în cadrul UE” cu privire la necesitatea „de a nu compromite nivelul ridicat de exigență asupra criteriilor de decizie”. Poliția olandeză investighează atacul în același timp cu AEM.