Olaf Scholz avertizează asupra riscului unui război regional în Orientul Mijlociu și face apel la încetarea focului în Gaza

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la riscul extinderii conflictului din Orientul Mijlociu într-un război regional, în cadrul unei discuții telefonice cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Deutsche Welle.

Scholz a subliniat importanța întreruperii „spiralei distructive a violenței și represaliilor”, subliniind necesitatea de a reduce tensiunile și de a lucra constructiv pentru dezescaladare. În discuțiile cu Netanyahu, cancelarul german a făcut un apel ferm către toate părțile implicate să ajungă la un acord de încetare a focului în Gaza și să asigure eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

Scholz a declarat că o încetare a războiului în Gaza ar reprezenta un pas esențial pentru dezescaladarea tensiunilor în regiune. De asemenea, el a subliniat că Israelul a reușit să atingă „multe obiective militare” în operațiunile sale împotriva Hamas.

În același timp, Iranul și grupurile militante aliate au avertizat că vor lua măsuri împotriva Israelului în urma asasinării liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în capitala Iranului, și a comandantului Hezbollah, Fuad Shukr, într-un atac asupra capitalei Libanului.

Exit mobile version