• „Este important să facem progrese”, a spus Scholz.
  • Apelul vine în contextul în care Scholz se află sub o presiune tot mai mare în Germania.
  • Germania este al doilea mare contributor la ajutorul acordat Ucrainei, după Statele Unite.

Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel duminică la intensificarea eforturilor diplomatice pentru a obține pacea în Ucraina „mai repede”, în timp ce războiul intră în al treilea an, scrie Barrons.

Apelul vine în contextul în care Scholz se află sub o presiune tot mai mare în Germania, pe fondul semnelor de oboseală publică față de conflictul care a început cu invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

„Cred că acum este momentul să discutăm cum putem ieși din această situație de război și cum putem obține pacea mai repede”, a declarat Scholz pentru postul public de televiziune ZDF, în cadrul unui interviu anual de vară.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Partidele de extremă-dreapta AfD și de extremă-stânga BSW – care doresc amândouă să pună capăt livrărilor de arme către Ucraina – au înregistrat câștiguri uriașe în două alegeri regionale din Germania săptămâna trecută, în timp ce partidele din coaliția lui Scholz au primit o lovitură.

Germania este al doilea mare contributor la ajutorul acordat Ucrainei, după Statele Unite, iar guvernul Scholz s-a angajat în mod repetat să mențină sprijinul „atât timp cât este necesar”.

Scholz a declarat că Rusia ar trebui să participe la următorul summit internațional de pace privind încheierea războiului, după ce Moscova a fost exclusă de la primul.

„Este important să facem progrese”, a spus Scholz. „Cu siguranță va exista o altă conferință de pace”, a spus el, «iar președintele (ucrainean) și cu mine suntem de acord că aceasta trebuie să includă Rusia». Lideri și înalți funcționari din peste 90 de state s-au reunit în Elveția în iunie pentru un prim summit organizat de Ucraina, Rusia nefiind invitată.

Citește și