• Olanda renunță, pentru moment, la adopțiile internaționale.
  • S-a constatat că unii copii au fost furați sau cumpărați de la părinții lor biologici.
  • În jur de 40.000 de copii din 80 de țări au fost adoptați în Olanda, între anii 1960 și 2000.

Olanda a hotărât să înghețe adopțiile internaționale după ce o comisie guvernamentală a constatat că unii copii au fost furați sau cumpărați de la părinții lor biologici, în unele cazuri descoperite încă din anii ’60, potrivit Reuters.

Comisia a fost înființată după presiunile făcute de un număr mare de copii adoptați, care sunt astăzi adulți, și care au început se investigheze rădăcinile familiilor lor. Aceștia au constatat, astfel, că documentele lor de naștere au fost falsificate sau pierdute sau că adopțiile lor a fost ilegale. Așadar, Olanda a analizat în detaliu adopțiile din Bangladesh, Brazilia, Columbia, Indonezia și Sri Lanka din 1967 până în 1998.

Copiii, furați sau cumpărați

Părinții batavi au adoptat în jur de 40.000 de copii din 80 de țări în perioada 1960-2000. Practica a scăzut în ultimii ani, cu doar 145 de copii adoptați în 2019. În unele dintre cele mai dificile cazuri, s-a constatat că micuții adoptați prin intermediari au fost furați sau cumpărați în condiții de constrângere de la părinții lor natali.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Înțeleg că acest lucru va fi dureros pentru unii oameni, dar să nu uităm motivul acestei decizii: prin suspendarea adopțiilor, protejăm copiii și părinții lor biologici”, a declarat Sander Dekker, ministrul Drepturilor Omului.

El a mai spus că urmează să fie următorul guvern care să decidă dacă ar putea fi conceput vreun sistem de adopție străin care să nu fie vulnerabil la astfel de abuzuri. Guvernul prim-ministrului Mark Rutte a demisionat luna trecută din cauza unui scandal fiscal și acționează în calitate de interimar până la alegerile care vor avea loc în martie.