• Generalul Andrei Naumov a fost șef de departament în Serviciul de Securitate al Ucrainei și a fugit din Ucraina în februarie 2022
  • În iunie 2022 Naumov a fost reținut la granița dintre Serbia și Macedonia de Nord cu sute de mii de euro și dolari
  • Autoritățile sârbe au respins cererile Ucrainei de extrădare a lui Andrei Naumov, acum este urmărit de Interpol

Un fost ofițer superior din Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost dat în urmărire de Interpol la solicitarea autorităților ucrainiene. El a fugit din Ucraina încă înainte de începerea agresiunii ruse din 2022 și este acuzat de trădare și abuz de putere.

Persoana respectivă a fost de rang foarte înalt în administrația de stat ucraineană până în februarie, 23 februarie 2022, la doar câteva ore înainte de începerea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, când a fugit din țară. 

Este vorba despre Andrei Naumov și a fost general în serviciul de securitate al Ucrainei timp de doi ani de ce a ajuns în această funcție importantă, în acest rang foarte înalt de general, pe baza serviciilor sale, care se pare că nu a fost depistat de către autoritățile ucrainene la timp, având în vedere că el și-a evacuat familia cu mai multe săptămâni înainte de fuga sa pe 23 februarie.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

El a fugit prima dată cu mai multe vehicule, chiar se spune că erau pline de bani. A fugit prima dată în Germania și de acolo în Serbia. El a fost chiar arestat în iunie 2022 la granița dintre Serbia și Montenegro, având în mașină aproape 600.000 de euro, două smarade și o sumă mare de dolari. 

Nu se știe ce s-a întâmplat de atunci, Ucraina a cerut autorităților sârbe să îl extradeze pe Naumov, dar au refuzat acest lucru și încă o dată nu se știe ce s-a întâmplat după această reținere.

El a fost eliberat probabil, nu se știe pe baza ce probe nu a fost acceptate de către autoritățile sârbe pentru a reține în continuare și a-l extrada în Ucraina pe Andrei Naumov. 


Citește și