ONU: Toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate pentru a fi investigate eventualele crime de război

BUCHA

BUCHA

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat, luni, că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate şi identificate pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate, potrivit Sky News.

Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morţi pe străzi şi în gropi improvizate în oraşul Bucha, din Ucraina„, a declarat Michelle Bachelet.

Rapoartele care apar din această zonă şi din alte zone ridică întrebări serioase şi îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internaţional şi încălcări grave ale dreptului internaţional. Este esenţial ca toate cadavrele să fie exhumate şi identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morţii să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a mai spus Înaltul Comisar ONU.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în oraşele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova.

Rusia a negat acuzaţiile potrivit cărora forţele sale ar fi ucis civili în oraşul Bucha de lângă Kiev.

Imagini din orașul de navetiști Bucha, la periferia Kievului, arată cadavre cu mâinile legate la spate – aparent împușcate de la mică distanță. Imaginile din satelit au dezvăluit, de asemenea, o groapă comună improvizată în afara unei biserici din oraș.

Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite, sâmbătă, pe o stradă din Bucha, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între optsprezece și șaizeci de ani.

Exit mobile version