• OpenAI anunță că impune restricții pentru răspunsurile pe care le dă ChatGPT cu privire la alegeri.
  • ChatGPT halucina înainte de restricții: spunea că Joe Biden a câștigat deja alegerile.
  • De acum, ChatGPT răspunde scurt: Scuze, nu am informații despre rezultatul alegerilor.

ChatGPT nu votează anul acesta. Și nici nu mai știe să îți spună prea multe despre alegeri. Asta după ce OpenAI i-a impus restricții. Motivul? Halucina, oferind rezultate la alegeri care încă nu au avut loc.

Ce anunță OpenAI?

De acum, ChatGPT nu va mai răspunde la întrebările pe care i le pui cu privire la viitoarele alegeri, urmând să spună simplu: „Îmi pare rău, nu am informații despre viitoarele alegeri”.

Decizia vine după Sky News dezvăluia că atunci când era întrebat despre alegerile generale din UK, ChatGPT anunța o victorie răsunătoare pentru laburiști.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Aceștia ar fi obținut 467 de locuri în Parlament, iar conversatorii doar 101. Doar că… alegerile acelea vor avea loc în luna iulie. De asemenea, ChatGPT spunea că Joe Biden a fost reales în Statele Unite, iar alegerile europarlamentare au arătat o schimbare semnificativă de paradigmă, cu o creștere masivă a partidelor extremiste. Așa că OpenAI a luat măsuri.

Pe lângă răspunsul menționat, ChatGPT doar va redirecționa utilizatorul către site-urile oficiale care prezintă informații electorale.

Este o mișcare normală din partea OpenAI, făcută însă cam târziu în condițiile în care de luni întregi se vorbește despre valul de fake news care amenință alegerile anul acesta. De asemenea, să nu uităm că Sam Altman în urmă cu un an vorbea în Senatul american despre grijile sale cu privire la impactul AI asupra alegerilor. Însă iată că aceste elemente de siguranță au întârziat.

Citește și