• Oprah Winfrey a anunțat că o susține pe Kamala Harris.
  • Oprah Winfrey: Aceste alegeri sunt o luptă pentru libertate.
  • Winfrey: America e un proiect continuu, libertatea nu e liberă.
  • Winfrey a susţinut-o pe Hillary Clinton în 2016 și pe Obama în 2008.
  • Walz a acceptat nominalizarea pentru funcția de Vicepreședinte al SUA.
  • La Convenție au venit mai mulți fotbaliști să-l susțină pe Tim Walz.
  • Trump: Dacă va câștiga Kamala, vor dispărea milioane de locuri de muncă.

S-a lăsat cu surprize la a treia zi a Convenției Naționale Democrate! Oprah Winfrey și-a făcut apariția în fața americanilor, altfel decât erau ei obișnuiți. Prezentatoarea americană a apărut pe scenă – să-și arate susținerea pentru Kamala Harris. Nu e prima dată când Winfrey vine pe scena politică, la propriu. A susținut-o și pe Hillary Clinton în 2016. Iar susținerea ei față de Barack Obama, în 2008, a fost afișată pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

„Există oameni care vor să vadă ţara noastră ca pe o naţiune a noastră împotriva lor, oameni care vor să vă sperie, care vor să vă conducă, oameni care vor să vă facă să credeţi că cărţile sunt periculoase şi că puştile de asalt sunt sigure”.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a acceptat oficial nominalizarea pentru funcția de vicepreședinte. „The Coach” a fost în elementul lui la Convenție. Sala era plină de pancarte pe care scria COACH, iar pe scenă au urcat fotbaliștii de la o echipă pe care a antrenat-o în trecut.

„Știți, asta m-a făcut să mă gândesc la ce fel de oameni avem noi nevoie. Vrem ca oamenii din fruntea țării să fie autentici, plini de compasiune și demni de încredere. Treaba este că… există oameni în cartierul nostru care se încadrează perfect!”

Trump s-a arătat și el în fața americanilor la un miting în Carolina de Nord. Ascuns dupa un geam de plastic – a aruncat cu vorbe grele în Kamala. A numit-o cea mai radicală „persoană de stânga” intrată vreodată în cursa prezidenţială şi a avertizat-o că dacă iese câștigătoare – vor dispărea milioane de locuri de muncă.

În Kamala dă și Financial Times care scrie că Programul economic al lui Harris e dezamăgitor. Propunerea de a se interzice la nivel federal „umflarea prețurilor” la cumpărăturile uzuale – care din păcate a devenit promisiunea ei electorală fanion – este în mod special greșită. Alimentele s-au scumpit cam cu 25% față de martie 2020, mai rapid decât creșterea salariilor multor oameni. Însă Harris ar trebui să țină seama că intervenția statului în procesul de stabilire a prețurilor de către piață se întâmplă adesea să agraveze situația. În plus, economiștii consideră că inflația mare de după pandemie e provocată de perturbarea lanțurilor de aprovizionare și penuria de forță de muncă mai degrabă decât de lăcomie.

Propunerea – cuplată și cu planul lui Harris de a mări impozitul corporatist de la 21 la 28% pentru a-și acoperi cu acești bani întregul pachet economic – riscă să-i alunge unii simpatizanți. Antreprenorii ar putea flirta cu Trump, care a promis tăierea impozitului corporatist, mai degrabă decât s-o voteze pe ea. De fapt republicanii profită deja de pe urma temerilor privind o administrație Harris etatistă, acuzând-o de „socialism”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și