• Competitivitatea şi creșterea demografică vor fi prioritățile Ungariei la președinția UE.
  • Va fi nevoie de o mai mare responsabilitate pe planul securității Europei, a spus ministrul de finanțe ungar.
  • Guvernul ungar depune eforturi de 10 ani pentru a creste natalitatea, fără succes.

De la 1 iulie, Ungaria va prelua președinția Consiliului European, practic, al Uniunii Europene. Ministrul de Finanțe al guvernului Orban a prezentat prioritățile țării sale în funcția pe care o va deține.

Declarațiile au fost făcute de ministrul de Finanțe al guvernului Orban, nu de către premierul Victor Orban în persoană, dar reflectă totuși prioritățile guvernului care va prelua președinția Uniunii Europene de la 1 iulie, timp de șase luni. Acestea evidențiază importanța competitivității pentru menținerea avansului Uniunii Europene față de alte economii și pentru a face față, de exemplu, exporturilor Chinei.

Creșterea demografică este altă prioritate. Deoarece creșterea economică pe termen lung a Uniunii Europene depinde practic de demografie și de calitatea și cantitatea forței de muncă. Multe țări din Uniunea Europeană se confruntă cu o datorie externă considerabilă. Deficitul bugetar este destul de ridicat în majoritatea țărilor europene și se pare că guvernul Orban va acorda o atenție deosebită acestui aspect.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Citește și