Ordonanţa de Urgenţă prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, publicată peste noapte. DOCUMENT

Salariile, dar și nivelul sporurilor pentru angajații de la stat rămân înghețate pentru anul viitor. Nu avem încă bugetul pentru 2021, dar se știe deja că va fi un buget auster.

Guvernul îngheață salariile din domeniul public la nivelul lunii decembrie 2020. Suspendarea aplicării pensiilor speciale pentru primari până la 1 ianuarie 2022.

Sursele de venit de la buget care sunt înghețate

Ce alte pensii vor mai fi suspendate

Alte domenii de austeritate

Florin Cîțu:Şi, în ultimul rând, în ceea ce privește angajații din mediul bugetar, am spus-o, o repet şi o voi spune tot timpul: nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii.

În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă, privind salariile din domeniul public, că au apărut tot felul de anomalii şi excepții în momentul în care această lege a fost aprobată. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele, iar, până atunci, veniturile angajaților se mențin la nivelul anului 2020, decembrie 2020.

Deci veniturile angajaților din sectorul public, atât central, cât şi local se mențin la nivelul venitului din decembrie 2020, până la momentul în care vom avea o analiză asupra efectelor şi implicațiilor legii salarizării, a acelor excepții care au tot apărut şi așa cum a fost ea modificată si aplicată greșit, spun eu, în ultimii ani. Acestea sunt în mare parte măsurile.

Ordonanța Buget 2021 by Sabina Dumitru

Exit mobile version