• Senatorii au respins, azi, ordonanţa de urgenţă emisă de Guvernul Orban
  • OUG pe anticipate prevede creşterea numărului de parlamemtari pentru Diaspora
  • OUG prevede că cetăţenii vor putea vota la alegerile parlamentare de oriunde s-ar afla

Senatorii au respins, azi, ordonanţa de urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate, prin care creşterea numărul de parlamentari pentru diaspora. Totodată, ordonanţa arată că alegătorii vor putea vota oriunde se află în ţară la alegerile parlamentare.

Proiectul de respingere al ordonanţei a fost votat cu 86 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă”. OUG merge acum la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Parlament a fost adoptată pe 3 ianuarie de Guvernul Orban, fără avizele Consiliului Legislativ.

Recomandări

ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?

Principalele prevederi din OUG sunt: trei zile de vot în Diaspora, dublarea numărului de parlamentari de diaspora.

De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 50 de zile înaintea votării faţă de 90 de zile în prezent, deci se pot organiza anticipate cu 40 de zile mai repede decât in prezent.

În plus, alegătorii pot vota oriunde se află în ţară la alegerile parlamentare. Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial, după ce mai întai a ajuns la Senat.

Scandal la audieri. Daniel Zamfir l-a acuzat pe Virgil Popescu că nu vrea să fie ministru şi că asistă la o mascaradă

Contre la audierea lui Popescu: Zamfir acuză un simulacru, din sală i s-a strigat să părăsească audierea Daniel Zamfir acuză acţiune concertată împotriva Gabrielei Firea Green-deal-ul european înseamnă mii de disponibilizări peste noapte dacă nu înaintăm un plan de tranziţie Orice primar al Bucureştiului trebuie să investească 2 mld. de lei în termoficare Virgil Popescu […]

Read more