• Papa Francisc se află la spital.
  • Suveranul pontif va fi suferi o operație.
  • Vaticanul a precizat că intervenția se va face sub anestezie generală

Papa Francisc a ajuns la spital, scrie Sky News. Suveranul pontif va suferi o operație de ocluzie intestinală. Vaticanul a precizat că intervenția se va face sub anestezie generală și că va rămâne în spital pentru „câteva zile”.

Această decizie vine la o zi după ce suveranul pontif a fost supus unor teste medicale la un spital din Roma. Papa a fost internat în spital la sfârșitul lunii martie din cauza unei infecții respiratorii, iar luna trecută a fost nevoit să lipsească de la audiențe din cauza febrei.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon într-o operație menită să rezolve o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că boala a revenit. De asemenea, îi lipsește o parte dintr-un plămân, care i-a fost înlăturat pe cale chirurgicală atunci când era tânăr, în Argentina.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În ciuda problemelor sale de sănătate, suveranul pontif are un program încărcat. Sâmbătă, Vaticanul a anunțat că Francisc intenționează să viziteze Mongolia la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. Înainte de această călătorie, va merge în Portugalia la începutul lunii august, unde va participa la Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona și va vizita sanctuarul de la Fatima.

Știre in curs de actualizare...