• Comentariul ar fi fost făcut în timpul unei întâlniri cu ușile închise, joi, cu un grup de preoți proaspăt hirotoniți la Roma.
  • Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, i-ar fi sfătuit pe preoți să nu „vorbească de rău” în parohii și congregații.
  • „Bârfa este un lucru de femei”, ar fi spus Papa Francisc.

Papa Francisc ar fi spus unui grup de tineri preoți că „bârfa este o chestie de femei”, la două zile după ce și-a cerut scuze pentru că a folosit o insultă homofobă, scrie The Guardian.

Comentariul ar fi fost făcut în timpul unei întâlniri cu ușile închise, joi, cu un grup de preoți proaspăt hirotoniți la Roma, potrivit unei știri publicate pe Il Silere Non Possum, un site dedicat știrilor de la Vatican, și apoi raportate de mai multe ziare și agenții de știri italiene importante.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, i-ar fi sfătuit pe preoți să nu „vorbească de rău” în parohii și congregații, înainte de a spune, se pare, următoarele: „Bârfa este un lucru de femei”. El ar fi adăugat: „Noi purtăm pantalonii, trebuie să spunem lucruri”.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Marco Perfetti, directorul Il Silere Non Possum, a declarat că site-ul are înregistrări audio ale discuției, despre care a afirmat că au fost înregistrate de mai mulți participanți la eveniment și susținute de surse. „Avem înregistrarea în care Papa spune acest lucru”, a spus el.

Site-ul susține că oferă o „privire privilegiată” asupra Vaticanului și a Bisericii Catolice. O mare parte din reportajele sale sunt critice.

În public, Papa a vorbit favorabil despre femei și a încurajat progresul acestora, inclusiv prin numirea de femei în funcții de conducere la Vatican. În aprilie, el a spus: „Să ne rugăm pentru ca demnitatea și valoarea femeilor să fie recunoscute în fiecare cultură și pentru a se pune capăt discriminării cu care se confruntă acestea în diferite părți ale lumii”.

Cu toate acestea, în trecut, el a făcut și femeile să tresară cu cuvintele sale. Adresându-se călugărițelor în 2013, el a spus: „Fiți o mamă și nu o fată bătrână!”. În 2014, el a descris numirea mai multor femei în comisia teologică internațională a Vaticanului drept „căpșunile de pe tort”.

Citește și