• El a spus că catolicii americani vor trebui să „aleagă răul cel mai mic” atunci când vor vota în noiembrie, fără a da detalii.
  • Deși Papa nu a folosit numele lui Trump și Harris, el s-a referit în mod specific la politicile lor.
  • Catolicii americani, în număr de aproximativ 52 de milioane la nivel național, sunt adesea considerați drept votanți decisivi.

Papa Francisc l-a criticat vineri pe Donald Trump pentru planul său de a deporta milioane de imigranți și pe Kamala Harris pentru poziția sa de susținere a dreptului la avort, scrie The Guardian.

Întrebat despre alegerile prezidențiale din SUA în zborul de întoarcere la Roma din Singapore, Papa a spus că neacceptarea migranților este un păcat „grav” și a comparat avortul cu un „asasinat”.

El a spus că catolicii americani vor trebui să „aleagă răul cel mai mic” atunci când vor vota în noiembrie, fără a da detalii.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL

Francisc a vorbit în cadrul unei conferințe de presă cu jurnaliștii după un turneu de 12 zile în Asia de Sud-Est și Oceania. Deși Papa nu a folosit numele lui Trump și Harris, el s-a referit în mod specific la politicile lor. În ciuda faptului că a criticat ambii candidați, el a spus că catolicii ar trebui să voteze.

„A nu vota este urât”, a spus pontiful în vârstă de 87 de ani. „Nu este bine. Trebuie să votați”.

„Trebuie să alegeți răul cel mai mic”, a continuat el. „Cine este răul cel mai mic? Acea doamnă sau acel domn? Eu nu știu. Fiecare, în conștiință, [trebuie să] gândească și să facă acest lucru.”

Catolicii americani, în număr de aproximativ 52 de milioane la nivel național, sunt adesea considerați drept votanți decisivi. În unele state, inclusiv Pennsylvania și Wisconsin, peste 20% dintre adulți sunt catolici.

Francisc, liderul a aproximativ 1,4 miliarde de catolici la nivel mondial, este de obicei prudent în a se implica în alegerile politice naționale. Dar el critică frecvent avortul, care este interzis de învățătura catolică, în termeni tranșanți. De asemenea, el a criticat anterior retorica anti-imigranți a lui Trump. În timpul alegerilor din 2016, el a spus că Trump „nu este creștin” în opiniile sale. Vineri, Francisc a spus că politicile ambilor candidați sunt „împotriva vieții”.

„Fie că este vorba de cel care alungă migranții, fie de cel care ucide copii”, a spus papa. „Amândoi sunt împotriva vieții”.

Citește și