• Papa Francisc a început o călătorie de 12 zile în Asia-Pacific, ajungând în Jakarta.
  • În timpul vizitei sale în Indonezia, Papa va vizita principala moschee din Jakarta, se va întâlni cu fostul președinte Joko Widodo și va oficia o slujbă pentru aproximativ 70.000 de credincioși.
  • Călătoria Papei este considerată una dificilă, având în vedere vârsta sa de 88 de ani și problemele de sănătate.

Papa Francisc a sosit în capitala indoneziană Jakarta, dând startul celei mai lungi și mai îndepărtate călătorii a mandatului său în regiunea Asia-Pacific, scrie BBC.

Se așteaptă ca Papa Francisc să evidențieze preocupările legate de mediu și importanța dialogului interconfesional în timpul călătoriei de 12 zile, care îl va duce și în Papua Noua Guinee, Singapore și Timorul de Est – singura din cele patru țări care este predominant catolică.

Este o călătorie deosebit de dificilă pentru un om care împlinește 88 de ani în decembrie și care s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Asia Pacific este unul dintre puținele locuri din lume în care Biserica Catolică este în creștere în ceea ce privește credincioșii botezați și vocațiile religioase.

O parte din călătoria Papei, care a fost programată inițial în 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei, va reface pașii Sfântului Ioan Paul al II-lea, care a vizitat, de asemenea, cele patru națiuni în timpul pontificatului său de 27 de ani.

„Astăzi încep o călătorie apostolică în mai multe țări din Asia și Oceania”, a scris el luni pe X. „Vă rog să vă rugați ca această călătorie să dea roade”.

El este doar al treilea papă care vizitează Indonezia, care are cea mai mare populație de musulmani la nivel global. În timpul celor patru zile petrecute acolo, este de așteptat să viziteze principala moschee din capitala indoneziană, să se întâlnească cu Președintele demisionar Joko Widodo și să țină o slujbă pentru aproximativ 70.000 de persoane, potrivit Vatican News.

În Papua Noua Guinee, Papa se va deplasa în orașul îndepărtat Vanimo pentru a se întâlni cu misionarii din țara sa natală, Argentina, care au ajuns la comunitățile tribale.

Strălucirea vizitei Papei Francisc în această țară s-a estompat în ultimele zile, în urma dezvăluirilor conform cărora sute de case din zonă au fost demolate cu buldozerul. Aproape 90 de locuitori au fost sfătuiți să își găsească o nouă locuință înainte de sosirea Papei.

Papa își va încheia călătoria în Singapore, într-o vizită văzută în general ca o încercare de a îmbunătăți relațiile cu China. Trei sferturi din populația orașului-stat este de etnie chineză, iar mandarina este una dintre cele patru limbi oficiale.

Niciun papă nu a putut vizita China până în prezent, deoarece relațiile dintre Vatican și Partidul Comunist Chinez au fost tensionate de disputele cu privire la cine poate numi episcopi în țară.

Citește și