Papa Francisc, întors recent dintr-o călătorie epuizantă de 12 zile, şi-a anulat întâlnirile publice din cauza unor „simptome uşoare de gripă”

VATICAN CITY, VATICAN - AUGUST 09: (EDITOR NOTE: STRICTLY EDITORIAL USE ONLY - NO MERCHANDISING). Pope Francis attends his weekly General Audience at the Paul VI Hall on August 09, 2023 in Vatican City, Vatican. Following his traditional July break, Pope Francis resumed his weekly General Audiences, and reflected on his recently-concluded Apostolic Journey to Portugal for World Youth Day in Lisbon. (Photo by Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images)

Papa Francisc, întors recent dintr-o călătorie epuizantă de 12 zile, şi-a anulat luni întâlnirile publice din cauza unor „simptome uşoare de gripă”, pentru a se putea odihni înaintea unei vizite în Belgia în această săptămână, a anunţat Vaticanul, scrie Hindustan Times.

Papa a apărut în formă bună pe parcursul călătoriei sale din 2-13 septembrie în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore. El a avut un program încărcat, susținând peste 40 de evenimente, și a parcurs un total de aproape 33.000 km.

„Din cauza unei gripe uşoare şi ca măsură de precauţie în vederea călătoriei din următoarele zile, audienţele papale programate pentru astăzi sunt anulate”, a declarat biroul de presă al Vaticanului.

Joi, Papa Francisc urmează să plece din nou, de data aceasta pentru o călătorie de patru zile în Luxemburg şi Belgia.

Se așteaptă ca călătoria sa în Luxemburg și Belgia să evidențieze nevoile migranților din Europa și să includă o întâlnire cu supraviețuitorii abuzurilor din partea clerului catolic.

Agenda lui Francisc în Luxemburg și Belgia va fi mai ușoară decât cea a călătoriei în Asia de Sud-Est și Oceania, Papa fiind programat să ia parte la aproximativ o duzină de evenimente pe parcursul a patru zile.

Exit mobile version