• Papa Francisc susține căsătoria între homosexuali, iar islamul i-a speriat până la moarte doar pe adamiți.
  • În același timp, există încercări de a explica de ce omul devine astfel ca urmare a păcatului (Romani 1:24-27) și că, în cele din urmă, așa-zisa intimitate netradițională este rezultatul alegerii personale.
  • În Kuweit actele homosexuale sunt interzise în jurisprudența islamică și sunt supuse diferitelor pedepse, inclusiv moartea.

Papa Francisc susține căsătoria între homosexuali, iar islamul i-a speriat până la moarte doar pe adamiți.

Deocamdată, Ortodoxia susține linia conservatoare conform căreia homosexualii păcătuiesc. În catolicism, Papa Francisc a binecuvântat căsătoriile între cuplurile gay cu declarația sa din toamna anului 2020: „Homosexualii au dreptul de a trăi într-o familie. Ei sunt copii ai lui Dumnezeu.

Pe 18 iunie a avut loc o paradă a persoanelor cu sexualitate netradițională, unite sub acronimul LGBT (lesbiană, gay, bisexuală, travestită). Prestația lor a fost contracarată de alaiul familiei tradiționale creștine. În centrul acestei opoziții se află, de fapt, canoanele religioase care au condamnat de multă vreme orice intimitate în afara sânului heterosexual al lui Adam și Eva.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Biblie

În Biblie este clar că o relație între două femei sau doi bărbați este un păcat. Și în Romani (1:26-27)  apostolul Pavel declară direct că homosexualitatea este rezultatul tăgăduirii lui Dumnezeu.

În același timp, există încercări de a explica de ce omul devine astfel ca urmare a păcatului (Romani 1:24-27) și că, în cele din urmă, așa-zisa intimitate netradițională este rezultatul alegerii personale.

De aceea nu se spune că homosexualitatea este un păcat mai mare decât alte păcate pe care cineva le poate săvârși. Este doar unul dintre cele enumerate de Apostolul Pavel (I Corinteni 6:9-10), care sunt un obstacol în calea mântuirii omului. Astfel, mila lui Dumnezeu se aplică homosexualilor la fel de mult ca și adulterilor, idolatrilor, ucigașilor, hoților, etc. Dumnezeu promite, de asemenea, victoria asupra păcatului, inclusiv homosexualitatea, tuturor celor care cred în Isus Hristos pentru mântuirea lor (I Corinteni 6:11; II). Corinteni 5:17) și trăiește drept prin mărturisire și pocăință.

Sodoma și Gomora

Coranul citează povestea biblică a orașelor Sodoma și Gomora, distruse de mânia lui Dumnezeu pentru că bărbații de acolo s-au dedat la mângâieri cu alți adamiți. Dar, în același timp, astfel de relații nu au fost condamnate în societățile islamice tradiționale. Temele homoerotice au existat în poezie în diferite limbi ale lumii musulmane încă din secolul al VIII-lea, precum și în textele islamice clasice. Ele seamănă de fapt cu tradițiile din antichitatea romano-greacă.

Kuweit

Astăzi, actele homosexuale sunt interzise în jurisprudența islamică și sunt supuse diferitelor pedepse, inclusiv moartea. Interesant este că islamul nu acordă prea multă atenție homosexualității feminine. De aceea, astăzi relațiile de tip lesbian între femei sunt legale în Kuweit, Turkmenistan și Uzbekistan.

Rabinii sunt liberali în privința dezgustului

Interpreții iudaismului nu sunt unanimi pe această temă. Doctrina tradițională vede homosexualitatea ca pe o încălcare a legii evreiești (halaha). Și el definește conviețuirea unui bărbat cu un bărbat și a unei femei cu o femeie drept „urâciune” (Levitic, 18:22). Cu toate acestea, rabinii mai liberali cred că condamnarea biblică este discutabilă astăzi. Mai ales din punctul de vedere al faptului că a fost adesea o chestiune de povară ereditară.