• „Pe 7 octombrie, le cer tuturor să trăiască o zi de rugăciune și de post pentru pace în lume”, spune suveranul pontif.
  • „Este nevoie de acest lucru, mai ales în această oră dramatică a istoriei noastre”, adaugă el.
  • Papa a cerut în repetate rânduri încetarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Papa Francisc face apel la o zi de rugăciune pentru pace pe 7 octombrie, la un an de la atacul mortal al Hamas asupra Israelului, în timp ce tensiunile din Orientul Mijlociu cresc. De-a lungul celor 11 ani de papalitate, Francisc a convocat zile de post și rugăciune pentru alte conflicte, de la Siria la Ucraina, scrie Times of Israel.

„Pe 7 octombrie, le cer tuturor să trăiască o zi de rugăciune și de post pentru pace în lume”, spune suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, după o slujbă în Piața Sfântul Petru.

„Este nevoie de acest lucru, mai ales în această oră dramatică a istoriei noastre, în timp ce vânturile războiului și focurile violenței continuă să tulbure popoare și națiuni întregi”, adaugă el.

Recomandări

IARNĂ RECE ÎN EUROPA
KELEMEN CANDIDEAZĂ
PAPA CERE RUGĂCIUNE
STOP, EXPLOZIE!
CE LASĂ ÎN URMĂ HELENE
VICTORIE PENTRU HALEP!

Papa, care va vizita duminică Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma pentru a se ruga pentru pace, a cerut în repetate rânduri încetarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Citește și