• Părintele Constantin Necula a vorbit în emisiunea lui Marius Tucă despre biserică în contextul pandemiei de coronavirus și al restricțiilor.
  • Constantin Necula a spus că vaccinul nu va fi „parfum”, iar costul cel mai mare este teama de boală, decât boala însăși.
  • Părintele Necula spune că va merge la vot, însă „A risca viața poporului tău pentru împlinirea misiunii politice n-ar fi prima oară în istoria României”.

Părintele Constantin Necula a spus că biserica a dovedit că se poate organiza. Acesta a mai precizat că cei care au comentat împotriva bisericii nu își cunosc poporul.

Constantin Necula spune că el nu se simte vulnerabil în situația votului, dar observă că la nivelul țării există vulnerabilitate.

Părintele afirmă că nu este prima oară când viața poporului este riscată pentru „împlinirea misiunii politice”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Reacția Patriarhului și a purtătorului de cuvânt al BOR

Constantin Necula: O momeală de presă, o manipulare ordinară. Mă scutește de comentarii prim-ministrul care a spus că nu se simte vizat. După Colectiv m-am pus la punct cum se manipulează o idee.

Sunt dezamăgit de cei care au mușcat momeala și de cei care au interpretat. E momentul să ne punem la punct când se greșeste profesional. Oamenii au dovedit că biserica se poate organiza, avem caracterul milităros, aceste arme sunt cele mai importante. După postul Crăciunului sper să ieșim mai buni.

Eu nu sunt supărat. Ni se pregătește un vaccin anticovid. I-as provoca pe unii sa vadă înmormântarea IPS Pimen. Cred că cei care au comentat împotriva Bisericii nu își cunosc poporul. Asta înseamnă lipsa de lectură la zi, lipsa de cordialitate a cunoșterii istoriei poporului tău.

Constantin Necula: „Mi-aș fi dorit ca toate instituțiile României sa reziste ca biserica în fața comunismului”

„A aparut o carte a Luciei Hossu – jurnalism autentic cand vrei să spui adevărul despre Securitate. Mi-aș fi dorit ca toate instituțiile României sa reziste ca biserica în fața comunismului. Pentru libertatea unora de a ne înjura, unii au murit în temnițe, pentru liniștea mediocră a unora de azi, unii au fost răstigniți pe gratiile închisorilor”, spune părintele Necula.

Părintele Necula, despre Crăciun și despre mesajul autorităților pe tema statului acasă

Constantin Necula: Biserica va fi cuminte chiar dacă unii ne vor judeca. Cred că se va găsi soluția să fim împreună de Crăciun. Eu deja am pregătit Crăciunul. Îi îndemn pe oameni să facă bine. Ar trebui să postim anul acesta cum n-am postit niciodată.