• Vor fi lunetiști pe acoperișuri.
  • BRI, considerată unitatea de forțe speciale a poliției franceze, va fi desfășurată, împreună cu patrule de elicoptere și unități specializate pentru a împiedica zborul dronelor.
  • Centrul Parisului va deveni o zonă de interdicție aeriană.

Parisul are cea mai mare provocare la propriile sale jocuri. Orașul trebuie să găzduiască impecabil toate aceste evenimente, să găzduiască concurenții, să asigure siguranța tuturor și să facă față unei serii inevitabile de probleme neprevăzute, menținând în același timp capitala în mișcare și funcțională, scrie Sky News.

În loc să se desfășoare pe un stadion, ceremonia va avea loc de-a lungul Senei, care traversează Parisul. Probabil că va arăta grozav, dar efectele acestei ceremonii unice se vor extinde departe. În primul rând, Parisul se va bloca, deoarece drumurile vor fi închise, podurile închise și aproximativ o jumătate de milion de oameni vor ieși pe străzi pentru a încerca să vadă ceremonia.

Vor fi lunetiști pe acoperișuri. BRI, considerată unitatea de forțe speciale a poliției franceze, va fi desfășurată, împreună cu patrule de elicoptere și unități specializate pentru a împiedica zborul dronelor. Centrul Parisului va deveni o zonă de interdicție aeriană.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Este o provocare uriașă în materie de poliție, și aceasta este doar prima zi. Un total de 45.000 de ofițeri de poliție vor fi folosiți în timpul jocurilor, împreună cu 18.000 de militari și aproximativ 20.000 de persoane de la firme private de securitate.

Teama de un atac terorist

Cea mai mare teamă este, desigur, de un atac terorist, fie asupra sportivilor, fie asupra spectatorilor. Acesta este motivul pentru care au fost depuse eforturi atât de mari pentru a controla circulația în oraș. Milioane de oameni vor veni la Paris pentru a urmări sportul și, în schimb, poliția va fi cu ochii pe ei.

Cele mai importante vor fi două grupuri. În primul rând, șefii de stat care vin aici, întâmpinați astăzi la o recepție oferită de președintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Iar în al doilea rând vor fi sportivii din Israel. Li s-a promis deja un nivel de protecție mai ridicat decât oricărei alte națiuni, poliția înarmată urmând echipa lor de fotbal atât la meciuri, cât și la antrenamente.

Îngrijorarea că Rusia va provoca probleme

Francezii cred că Rusia a răspândit deja dezinformări cu privire la pregătirile Parisului pentru jocuri, răspândind povești conform cărora Parisul nu era pregătit, iar evenimentul ar fi fost ruinat de securitatea excesivă.

Acum există temeri că Rusia va încerca să provoace probleme și să perturbe jocurile, fie prin dezinformare suplimentară, fie prin atacuri cibernetice asupra infrastructurii evenimentului.

La începutul acestei săptămâni, un rus în vârstă de 40 de ani a fost arestat sub suspiciunea că plănuia să destabilizeze Jocurile Olimpice.

Poliția i-a percheziționat locuința și a declarat că a găsit dovezi că acesta plănuia să „organizeze evenimente susceptibile de a provoca destabilizare” în timpul jocurilor. Acesta este ținut în detenție și, potrivit autorităților, ar putea fi condamnat la până la 30 de ani de închisoare – o aluzie la gravitatea acuzațiilor aduse împotriva sa.

Citește și