• Unele străzi, stații de metrou și podul de pe Sena sunt închise.
  • Localnicii care vor să ajungă la Luvru au nevoie de QR ca să treacă.
  • Patronii de hoteluri și restaurante pierd bani din cauza restricțiilor.
  • Echipa de fotbal feminin din Noua Zeelandă a fost spionată de o dronă.
  • Drona spion era de la echipa de fotbal feminin a Canadei.

Francezii sunt foc și pară – nu le priesc Jocurile Olimpice! Viața parizienilor se va schimba radical timp de câteva săptămâni. Bulevardele și cafenelele sunt foarte aglomerate din cauza turiștilor care au venit să vadă Jocurile Olimpice. Localnicii sunt supărați că traficul e mai rău decât de obicei, unele stații de metrou sunt închise și mai multe benzi sunt blocate. Cele 40 de mii de bariere din metal blochează accesul de la Luvru până la Île-Saint-Louis, scrie Politico.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va fi vineri, aduce și mai multe restricții – podurile din apropierea Senei au fost deja închise. Dacă ești turist, nu poți ajunge la Luvru, Notre Dame sau Turnul Eiffel – doar angajații, rezidenții care au un cod QR sau persoanele care aveau rezervare făcută cu mult timp în urmă au voie în zona gri. Patronii restaurantelor și hotelurilor au zis că vor pierd mulți clienți din cauza restricțiilor.

Autoritățile sunt mai pregătite ca oricând – vor fi peste 30 de mii de polițiști și jandarmi și 10 mii de militari pe tot parcursul Jocurilor Olimpice. Polițiștii păzesc străzile, dar cerul cine îl păzește Antrenamentele echipei de fotbal feminin a Noii Zeelande au fost întrerupte de o dronă a echipei din Canada. Incidentul a fost raportat la Comitetul Internațional Olimpic care investighează cazul. Echipa canadiană și-a cerut scuze că le-a întrerupt antrenamentul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Nici nu au început Jocurile Olimpice… că unii sportivii au început deja să iasă din joc. Charlotte Dujardin, starul echipei de dresaj a Marii Britanii, a fost suspendată pentru că a biciuit un cal de peste 24 de ori. Un bărbat a filmat lecția de călărie a fiicei lui unde femeia biciuia agresiv calul, ceea ce a observat la mai multe antrenamente. Călăreața medaliată de mai multe ori așteaptă rezultatele anchetei și a zis că-i pare rău de acest incident.

Citește și