• Mai mult de 70 de parlamentari și colegi, inclusiv Priti Patel, au semnat o scrisoare deschisă către guvern.
  • Peste 4.200 de gospodării ucrainene s-au prezentat ca fiind fără adăpost la consiliile engleze.
  • Scrisoarea solicită, de asemenea, numirea unui nou ministru pentru refugiați în urma demisiei Lordului Harrington.

Guvernul trebuie să acționeze imediat pentru a ajuta mii de refugiați ucraineni care se confruntă cu lipsa de adăpost în Marea Britanie, a avertizat o coaliție transpartinică de parlamentari și colegi.

Peste 4.200 de gospodării ucrainene s-au prezentat ca fiind fără adăpost la consiliile engleze începând din februarie anul trecut, 30% dintre acestea făcând acest lucru în perioada noiembrie – ianuarie.

Peste 70 de parlamentari și colegi, inclusiv fostul ministru de interne Priti Patel și vicepreședintele Camerei Deputaților Dame Rosie Winterton, au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită guvernului să extindă finanțarea disponibilă pentru sponsori pentru a se asigura că niciun ucrainean care caută refugiu în Marea Britanie nu rămâne fără adăpost.

Recomandări

CASA ALBĂ SE OCUPĂ DE TOATE...
ZELENSKI NU-L VREA PE ORBAN MEDIATOR
ORBAN FACE UN ROADSHOW POLITIC ÎN LUME
BIDEN: RĂMÂN ÎN ACEASTĂ CURSĂ
SVITOLINA POARTĂ NEGRU LA WIMBLEDON
FRAȚII TATE, ACUZAȚI DE NEPLATA IMPOZITELOR

Scrisoarea solicită, de asemenea, numirea unui nou ministru pentru refugiați în urma demisiei Lordului Harrington. În mijlocul crizei legate de costul vieții, există îngrijorări tot mai mari cu privire la faptul că un număr tot mai mare de ucraineni care sosesc în țară se confruntă cu lipsa de adăpost sau cu sărăcia”, se adaugă în scrisoare.

De asemenea, parlamentarii au îndemnat guvernul să ia în considerare recomandările politice prezentate de grupurile parlamentare ale tuturor partidelor pentru eliminarea lipsei de adăpost pentru ucraineni, care includ o mai mare flexibilitate în ceea ce privește finanțarea pentru gazde și mai mulți bani pentru cei care se află în schema familială. Copreședinții APPG, Bob Blackman MP și Florence Eshalomi MP, au declarat că trebuie să se facă mai mult” pentru a aborda criza.

Refugiatul ucrainean Anna, care are o diplomă în medicină, a venit în Marea Britanie prin Polonia în luna mai a anului trecut. De atunci, ea a locuit în trei case diferite, cu trei sponsori diferiți, din cauza faptului că aranjamentele de locuit s-au stricat. Ea a trebuit să se înregistreze ca fiind în pericol de a rămâne fără adăpost la consiliul local din Londra, dar a avut dificultăți în a obține ajutor suficient din partea autorității locale. De asemenea, a avut dificultăți în găsirea unui loc de muncă sau a unei locuințe private.

Sponsorizarea mea se termină luna viitoare și nu am primit nicio veste de la consiliu în ultimele două săptămâni. Nu am nicio posibilitate de a trăi independent în acest moment, așa că sunt în căutarea unui nou sponsor. Consiliul a spus că mă va ajuta să caut, dar asta nu garantează că va găsi unul. Anterior, la sfârșitul lunii mai, când mă aflam într-o situație similară, mi-au spus că ar trebui să-mi caut singură un sponsor”, a declarat ea pentru The Independent.

Anna a fost nevoită să renunțe la cea de-a doua sponsorizare după ce a găsit un proiect de muncă de o lună într-o altă parte a Regatului Unit. Gazda nu a lăsat-o să păstreze plasamentul cât timp a fost plecată, a explicat ea. Prima ei sponsorizare a eșuat atunci când proprietarul i-a spus sponsorului că nu vrea refugiați în proprietatea sa.