• În 2020, Comisia Europeană a dat un sfat similar, spunând personalului său să treacă la Signal pentru comunicații sigure.
  • „Riscul de interceptare sau manipulare a comunicațiilor nesecurizate prin intermediul rețelelor publice a crescut”, se arată în e-mail.
  • E-mailul Parlamentului le reamintește deputaților că ar trebui să utilizeze „soluțiile corporative ale Parlamentului”.

Parlamentul European a cerut legislatorilor, asistenților parlamentari și personalului să utilizeze Signal, o aplicație de mesagerie criptată de la un capăt la altul, ca instrument de mesagerie instantanee pentru comunicațiile legate de muncă, potrivit unui e-mail intern văzut de POLITICO.

„Din cauza unei creșteri recente a amenințărilor la adresa infrastructurii comerciale de telecomunicații și în urma anumitor incidente care au vizat mari companii de telecomunicații, în special în SUA, riscul de interceptare sau manipulare a comunicațiilor nesecurizate prin intermediul rețelelor publice a crescut”, se arată în e-mail.

Sfatul vine după ce s-a dezvăluit că un grup de hackeri legat de China, denumit Salt Typhoon, a efectuat intruziuni la scară largă asupra furnizorilor de telecomunicații americani și mondiali. Noi cercetări efectuate joi de firma de informații cibernetice Recorded Future au arătat că grupul a pătruns în telecomunicații încă din ianuarie, inclusiv în Italia și Regatul Unit, în ciuda sancțiunilor SUA.

Recomandări

CÂT DE DEPARTE E PACEA?
MARINE LE PEN, VINOVATĂ
TRUMP ÎL AMENINȚĂ PE ZELE
ROMÂNIA E ÎN TOPUL TIMES
CHATGPT IS DOWN
CÂT AI LUAT LA SIMULARE?

E-mailul Parlamentului le reamintește deputaților că ar trebui să utilizeze „soluțiile corporative ale Parlamentului” Teams și Jabber atunci când este posibil și doar Signal dacă cele două nu sunt disponibile.

„Utilizarea Signal este propusă ca o alternativă sigură în cazurile în care nu este disponibil niciun instrument corporativ echivalent”, a afirmat serviciul de presă al Parlamentului într-o declarație, adăugând că nu poate «comenta în continuare măsurile sau instrumentele de securitate sau securitate cibernetică».

În 2020, Comisia Europeană a dat un sfat similar, spunând personalului său să treacă la Signal pentru comunicații sigure.

În 2023, mai multe instituții ale UE au interzis, de asemenea, utilizarea Tiktok pe dispozitivele legate de muncă, solicitând personalului său – în număr de aproximativ 32 000 – să elimine aplicația de pe dispozitivele funcționarilor și de pe dispozitivele lor personale pe care sunt instalate aplicații legate de muncă. Decizia a declanșat un val de măsuri similare în toate capitalele europene.

Citește și