Partea lipsă a avionului Alaska Airlines care s-a desprins în aer vineri a fost găsită. Unde a descoperit-o un profesor

Partea lipsă a avionului Alaska Airlines care s-a desprins în timp ce avionul se afla în aer vineri a fost găsită, spun anchetatorii, scrie BBC. Autoritățile căutau fișa ușii în Portland – orașul din care tocmai plecase Boeing 737 Max 9.

Un profesor pe nume Bob a găsit secțiunea lipsă în curtea sa, a declarat luni președintele organizației care conduce ancheta. Aproximativ 171 de avioane Boeing 737 Max 9 rămân la sol, în timp ce continuă verificările de siguranță.

Vineri, unul dintre avioanele sale a fost nevoit să aterizeze de urgență în statul american Oregon, după ce o secțiune exterioară a avionului s-a desprins. Avionul, care transporta 177 de pasageri și membri ai echipajului, a aterizat în siguranță în Portland.

Boeing a declarat că este la curent cu incidentul și că lucrează pentru a aduna mai multe informații”. Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie a declarat pentru BBC că monitorizează situația foarte atent”.

Evan Smith, unul dintre cei 171 de pasageri aflați la bord, a declarat: A fost o lovitură foarte puternică în partea din spate stânga a avionului și un zgomot de woosh – și toate măștile de aer au căzut. Au spus că era un copil în acel rând căruia i-a fost aspirată cămașa de pe el și a fost scos din avion, iar mama lui se ținea de el pentru a se asigura că nu se duce cu ea.”

Citește și

Exit mobile version