• Partidul de guvernământ din Serbia a învins duminică opoziţia în scrutinul pentru consiliul municipal din Belgrad.
  • Aproximativ 20% din cei 6,7 milioane de locuitori ai Serbiei trăiesc în Belgrad, iar funcţia de primar este considerată a patra cea mai importantă din ţară.
  • Mişcarea de centru-dreapta Kreni-Promeni, condusă de avocatul Savo Manojlovic, s-a clasat pe locul al doilea, cu 17,2%.

Partidul de guvernământ din Serbia a învins duminică opoziţia în scrutinul pentru consiliul municipal din Belgrad şi în alegerile locale parţiale din întreaga ţară, scrie Reuters.

Potrivit unei numărători neoficiale a voturilor realizată de institutul de sondaje CESID, alianţa condusă de Partidul Progresist Sârb (SNS), loial lui preşedintelui Aleksandar Vucic, a obţinut 52,9% din voturi în capitală.

Mişcarea de centru-dreapta Kreni-Promeni, condusă de avocatul Savo Manojlovic, s-a clasat pe locul al doilea, cu 17,2%. Partidul verde de stânga Biram Beograd s-a clasat pe locul al treilea cu 12,5%.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Aproximativ 20% din cei 6,7 milioane de locuitori ai Serbiei trăiesc în Belgrad, iar funcţia de primar este considerată a patra cea mai importantă din ţară, după preşedinte, prim-ministru şi preşedintele parlamentului.

Alegeri locale parţiale au avut loc, de asemenea, în 88 din cele 145 de municipalităţi din Serbia.

Vucic şi-a declarat victoria şi a declarat că partidul său va avea o majoritate în Primăria Belgradului. „Aceasta este …o victorie incredibilă”, a declarat el.

Citește și