• PSD și PNL vor arunca fiecare în cursa pentru alegerile prezidențiale câte un candidat.
  • Ciucă: E cel mai bun lucru pentru electoratele celor două partide.
  • N. Ciucă refuză să își confirme propria candidatură pentru Cotroceni.

Frate, frate, dar scaunul de la Cotroceni e… pe voturi. Ciucă și Ciolacu rup Coaliția pentru cursa la prezidențiale. PSD și PNL vor arunca fiecare în cursă câte un candidat.

„Da, este cel mai bun lucru, pentru democraţie, pentru electoratele fiecăruia dintre cele două partide”, a spus Preşedintele PNL, care încă se ferește să spună daca va candida sau nu pentru funcția de șef în stat. Nicolae Ciucă recunoaște că o alianță de dreapta este ceea ce își dorește pentru Cotroceni, dar scorul mic obținut de Dreapta Unită nu îi oferă o majoritate confortabilă.

Miercuri, coaliția PSD-PNL va decide când mergem la urne. PNL vrea ca Președintele să vină cu Moș Crăciun, în decembrie. Iar PSD nu vede o problemă în avea alegeri în septembrie.

Recomandări

ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CUM ÎȘI CRESC AVERILE MILIARDARII?
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
UNTOLD URCĂ PE PODIUM
LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR

Dar până se hotărăște Coaliția, apar noi candidați. Elena Lasconi nu vânează doar să conducă USR-ul, vrea și Cotroceniul. Proaspăt realeasă primar în Cîmpulung, Lasconi a scăpat de Dominic Fritz în cursa pentru șefia partidului. Dar a căpătat alți 9 contracandidați, printre care senatorul Cristian Seidler și activistul Radu Hossu.

Dar până ajungem la prezidențiale, nu am scăpat de locale. Clotilde Armand nu acceptă că a pierdut borcanul cu miere de la Sectorul 1 și îl acuză pe Ciolacu că a pus Jandadarmeria să ia sacii cu voturi și să-i distrugă.

Biroul Electoral Central încă nu a publicat rezultatele finale de la alegerile de pe 9 iunie.

Citește și