• Telegram va dezactiva sau elimina anumite funcții, cum ar fi „Oameni Aproape”, care au fost utilizate de escroci și boți.
  • În locul funcției eliminate, Telegram va lansa „Afaceri Aproape”, care va permite afacerilor legitime și verificate să își afișeze produsele și să accepte plăți, promovând astfel activități comerciale autentice.
  • Telegram te lasă de acum să raportezi conținutul ilegal.
  • Procurorii francezi l-au acuzat pe Durov de „complicitate” în activități infracționale pe aplicația de mesagerie Telegram.

Pavel Durov, fondatorul serviciului de mesagerie Telegram, a anunțat că aplicația sa va elimina sau dezactiva anumite funcții care au fost folosite abuziv de către escroci, boți și criminali.

Durov a declarat că Telegram va adopta o nouă abordare în ceea ce privește moderarea conținutului și va elimina funcții care au fost abuzate pentru activități ilegale. Această decizie vine la aproape două săptămâni după ce Durov a fost arestat în Franța.

De asemenea, Telegram te va lăsa de acum să raportezi conținutul ilegal.

Recomandări

DECA MERGE LA GALAȚI
PIASTRI CÂȘTIGĂ LA F1
GERMANIA VREA CONTROL LA GRANIȚE
BRETON DEMISIONEAZĂ
CUM SE SIMTE WILLIS?
POLARIS DAWN S-A ÎNTORS

Într-o postare pe Telegram și pe X (fost Twitter), Durov a menționat că noile măsuri vizează cei „0,001% utilizatori implicați în activități ilicite” pe platformă.

„Telegram a atins 10 milioane de abonați plătiți. 10 milioane de oameni se bucură acum de Telegram Premium! Astăzi, introducem noi funcții în timp ce eliminăm câteva dintre cele învechite. Am eliminat funcția „Oameni Aproape”, care era folosită de mai puțin de 0,1% dintre utilizatorii Telegram, dar care avea probleme cu boții și escrocii. În locul acesteia, vom lansa „Afaceri Aproape”, care va prezenta afaceri legitime și verificate.

Aceste afaceri vor putea să își afișeze cataloagele de produse și să accepte plăți fără probleme. De asemenea, am dezactivat încărcările de media noi pe Telegraph, instrumentul nostru de blogging independent, care pare să fi fost utilizat abuziv de actori anonimi.

Deși 99,999% dintre utilizatorii Telegram nu au nimic de-a face cu crimele, 0,001% implicați în activități ilicite creează o imagine proastă pentru întreaga platformă, punând în pericol interesele celor aproape un miliard de utilizatori. De aceea, anul acesta ne angajăm să transformăm moderarea pe Telegram dintr-un domeniu de critică într-unul de laudă”, a spus Durov.

Citește și