• Pentagonul avertizează că Israelul se confruntă cu o amenințare semnificativă din partea Iranului și a grupurilor sale de sprijin.
  • Israelul a intensificat atacurile aeriene în sudul Libanului ca răspuns la amenințările din partea Hezbollah, lucru care a dus la escaladarea conflictului.
  • Statele Unite au desfășurat personal militar suplimentar în regiune și oferă suport de informații Israelului, dar nu sunt implicate direct în acțiuni militare.

Pentagonul avetizează că Israelul se confruntă cu o amenințare crescută din partea Iranului și a grupurilor sale de sprijin, iar un atac iranian ar putea avea loc în „următoarele 24 de ore”.

Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a declarat că activitățile agresive ale Iranului împotriva Israelului sunt la nivel maxim. Avertismentul vine pe fondul unor schimburi militare semnificative între Israel și Hezbollah, Israelul desfășurând atacuri aeriene extinse în sudul Libanului ca răspuns la amenințările venite din partea Hezbollah.

Statele Unite au desfășurat un număr suplimentar de personal militar în regiune și monitorizează îndeaproape situația. Pentagonul a oferit suport de informații Israelului, dar nu a fost implicat în acțiuni militare directe.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Generalul Michael Kurilla, șeful Comandamentului Central al Statelor Unite, se află în Israel pentru a finaliza pregătirile împreună cu armata israeliană, în contextul temerilor legate de posibile atacuri din partea grupurilor sprijinite de Iran.

Oficialii iranieni au promis să se răzbune pentru recentele asasinări ale unor figuri cheie din Hezbollah și Hamas, indicând că amenințările lor rămân deschise. Deși Iranul nu a acționat încă în baza acestor amenințări, Pentagonul evaluează că Iranul și grupările sale aliate sunt pregătite să se răzbune pe Israel.

Tensiunile dintre Israel și Hezbollah au determinat mai multe națiuni să își sfătuiască cetățenii să părăsească Libanul, din cauza riscurilor crescute de conflict. Națiunile G7 și-au exprimat îngrijorarea serioasă față de tensiunile în creștere și au cerut reținere din partea tuturor părților implicate, pentru a evita o escaladare suplimentară în regiune.