• Mai mult de jumătate dintre decese au fost persoane din Egipt.
  • Egiptul a revocat licențele a 16 agenții de turism care au ajutat pelerinii neautorizați să călătorească în Arabia Saudită.
  • Cel puțin alți 630 de egipteni au murit în timpul pelerinajului.

Peste 1.000 de persoane au murit în timpul pelerinajului Hajj din acest an din Arabia Saudită, deoarece credincioșii s-au confruntat cu temperaturi extrem de ridicate la locurile sfinte islamice din regatul deșertic, au declarat duminică oficialii, anunță AP News.

Mai mult de jumătate dintre decese au fost persoane din Egipt, potrivit a doi oficiali din Cairo. Egiptul a revocat licențele a 16 agenții de turism care au ajutat pelerinii neautorizați să călătorească în Arabia Saudită, au declarat autoritățile.

Arabia Saudită nu a comentat decesele din timpul pelerinajului, care este obligatoriu pentru fiecare musulman capabil o dată în viață.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Guvernul egiptean a anunțat decesul a 31 de pelerini autorizați din cauza bolilor cronice în timpul Hajj-ului din acest an, dar nu a oferit un bilanț oficial pentru alți pelerini.

Cu toate acestea, un oficial al cabinetului a declarat că cel puțin alți 630 de egipteni au murit în timpul pelerinajului, majoritatea fiind raportați la Complexul de urgență din cartierul Al-Muaisem din Mecca. Confirmând numărătoarea, un diplomat egiptean a declarat că majoritatea morților au fost înmormântați în Arabia Saudită.

Citește și