• Peste 40 de înalţi foşti oficiali israelieni, cercetători cunoscuţi şi lideri în domeniul afacerilor cer înlăturarea premierului Benjamin Netanyahu.
  • Popularitatea lui Netanyahu a scăzut dramatic în Israel.
  • Scrisoarea a fost trimisă preşedintelui ţării şi preşedintelui parlamentului.

Peste 40 de înalţi foşti oficiali israelieni, cercetători cunoscuţi şi lideri în domeniul afacerilor cer înlăturarea premierului Benjamin Netanyahu. Ei au semnat o scrisoare publică prin care susţin că şeful Guvernului reprezintă o ameninţare la adresa Israelului, potrivit CNN.

Scrisoarea a fost trimisă preşedintelui ţării şi preşedintelui parlamentului. Semnatarii solicită revocarea din funcţie a prim-ministrului Benjamin Netanyahu susţinând că reprezintă o ameninţare „existenţială” la adresa ţării.

„Credem că Netanyahu poartă responsabilitatea principală pentru crearea circumstanţelor care au condus la masacrul brutal a peste 1.200 de israelieni şi alţii, rănirea a peste 4.500 de persoane şi răpirea a peste 230 de persoane, dintre care peste 130 sunt încă ţinute în captivitatea Hamas”, susţin semnatarii scrisorii.

Recomandări

ROUTH A LĂSAT BILETE
STARE DE URGENȚĂ ÎN ISRAEL
SUA IMPUNE RESTRICȚII
BEC ÎL AMÂNĂ PE IOHANNIS
274 DE ZILE PE MARE
NOUA ORDINE MONDIALĂ

Printre semnatarii scrisorii se numără patru foşti directori ai serviciilor de securitate externă şi internă ale Israelului, doi foşti şefi ai Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) şi trei câştigători ai Premiului Nobel.

Popularitatea lui Netanyahu a scăzut dramatic în Israel. Premierul a fost criticat pentru alianţele politice, pentru proiectele privind reforma judiciară şi pentru modul în care forţele de apărare au reacţionat în timpul atacului Hamas.

Citește și