• Vremea caldă și uscată din sud-vestul SUA a declanșat un val de incendii de vegetație.
  • California și Nevada se luptă în prezent cu un incendiu de proporții care nu este controlat.
  • Duminică a fost a 31-a zi consecutivă în care temperaturile au atins cel puțin 43,3 grade Celsius în Phoenix, Arizona.

Peste 50 de milioane de americani se află în continuare sub incidența unei avertizări de caniculă, în una dintre cele mai călduroase veri înregistrate vreodată, iar valul de căldură continuă să afecteze zone întinse ale țării. NASA a confirmat recent că luna iunie a fost cea mai călduroasă din toate timpurile, informează The Guardian.

Vremea caldă și uscată din sud-vestul SUA a declanșat un val de incendii de vegetație. California și Nevada se luptă în prezent cu un incendiu de proporții care nu este controlat. Un alt incendiu scăpat de sub control, care a luat naștere în statul Washington, s-a extins în Canada, forțând locuitorii din orașul Osoyoos, din Columbia Britanică, să evacueze.

Duminică a fost a 31-a zi consecutivă în care temperaturile au atins cel puțin 43,3 grade Celsius în Phoenix, Arizona. Precedentul record al orașului a fost de 18 zile, în iunie 1974. Medicii din regiune au raportat o creștere a numărului de cazuri la americani. Aceștia au arsuri de contact de gradul I, II și III, unele mortale, pe fondul condițiilor de căldură extremă.

Recomandări

CE SE ALEGE DE EUROPA?
CNN PUNE PIN-UL PE ROMÂNIA
CE ÎNSEAMNĂ SCHENGEN PT RO?
TRUMP ȘI MUSK, DANSUL VICTORIEI
SE RĂCEȘTE VREMEA
EILISH E ÎN TOP

Rapoartele privind incidentele grave de arsuri au venit de la spitale din Arizona și Nevada, unde numărul deceselor provocate de condițiile legate de căldură a crescut vertiginos. În Texas, San Antonio a atins un maxim istoric de 117F în luna iunie. Corpurile de apă din întreaga lume se confruntă cu un fenomen cunoscut sub numele de caniculă marină”, când apele se încălzesc la niveluri fără precedent. O creștere bruscă a temperaturilor a fost observată în bazinul Caraibelor, în Atlantic și în Golful Mexic, amenințând ecosistemele deja fragile ale vieții marine, în special recifele de corali. Condițiile provoacă albirea coralilor și, în multe cazuri, moartea acestora.

Andrew Baker, director al Coral Reef Futures Lab de la Universitatea din Miami, a declarat pentru Washington Post: Acesta este cu siguranță cel mai grav eveniment de albire pe care Florida l-a văzut vreodată”.Temperaturile asemănătoare cu cele din jacuzzi i-au lăsat pe locuitorii săi cu opțiuni limitate pentru a se răcori.

Pe fondul unor niveluri record de căldură, Joe Biden a anunțat săptămâna trecută noi măsuri pentru a-i proteja pe americani împotriva amenințării existențiale a schimbărilor climatice” și a căldurii extreme. Unele dintre aceste măsuri includ îmbunătățirea accesului la apă potabilă curată, plantarea mai multor copaci, deschiderea mai multor centre de răcire și măsuri drastice împotriva încălcărilor normelor de siguranță în caz de căldură în muncă.

Citește și: