• 66% din ucraineni cred că trebuie recuperate teritoriile pierdute în război, inclusiv Crimeea.
  • Președintele Zelenski: Cedarea de teritorii s-ar putea face doar în urma unui referendum.
  • Ucrainenii vor în NATO și în UE.

Un sondaj realizat recent în Ucraina arată că 57% dintre respondenți cred că țara lor ar trebui să înceapă negocierile pentru pace cu Rusia. Restul, de 38%, se opun acestor discuții care ar putea duce la încheierea războiului. Sondajul realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev și finanțat de SUA și Suedia este primul care arată, de la începutul războiului, o majoritate ucraineană care este în favoarea negocierilor.

Sunt o mare parte dintre ucraineni dispuși să renunțe la teritorii?

Rezultatele sondajului sunt dificil de interpretat pentru a ajunge la o concluzie cu privire la ceea ce își doresc cu adevărat ucrainenii. Există o majoritate care își doresc ca negocierile să aibă loc de la începutul războiului, dar există și 66% dintre respondenți care cred că Ucraina ar trebui să își recupereze toate teritoriile pierdute până acum, inclusiv Crimeea.

Același sondaj arată că peste 70% dintre respondenți nu vor ca Ucraina să renunțe la aspirațiile sale cu privire la aderarea la UE și NATO. Kremlinul a spus deja că nu va accepta ca Ucraina să facă parte din NATO.

Recomandări

ZELENSKI DĂ DIN CASĂ
CIUCĂ, LA ÎNCEPUT DE ȘCOALĂ
NATO CONDAMNĂ RUSIA
MUSK VREA STARSHIP PE MARTE
LAMAR LA SUPER BOWL
JANNIK SINNER CÂȘTIGĂ LA US OPEN

Noaptea trecută a fost intensă atât în Ucraina cât și în Rusia. S-au raportat mai multe explozii de drone și rachete în Rusia. Ucrainenii ar fi lovit și două depozite de combustibil din Rusia.

Citește și