• Piers Morgan a dezvăluit că a avut o convorbire telefonică cu Donald Trump.
  • Trump a ironizat declinul cognitiv al lui Biden și a discutat despre prestația slabă a acestuia în dezbaterile prezidențiale.
  • Morgan a menționat că are o relație de lungă durată cu Trump, având întâlniri anterioare, inclusiv în cadrul emisiunii „Celebrity Apprentice”.

Piers Morgan a dezvăluit convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Donald Trump în acest weekend – și a dezvăluit de ce fostul Președinte dorea ca Joe Biden să rămână în cursa prezidențială cât mai mult timp posibil, scrie The Independent.

Controversatul jurnalist a detaliat conversația sa cu fostul Președinte american, care l-a sunat pentru a-i mulțumi pentru sprijinul acordat în urma tentativei de asasinat de la sfârșitul săptămânii trecute, la un miting din Pennsylvania.

Potrivit lui Morgan, convorbirea telefonică de 15 minute a inclus confuzia lui Biden, în vârstă de 78 de ani, cu privire la reacția Serviciilor Secrete la posibilul asasin și la prestația slabă a lui Biden în cadrul dezbaterii prezidențiale.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Morgan, în vârstă de 59 de ani, a declarat că așa-numitul său „Președinte preferat” a luat legătura sâmbătă seara târziu, după apariția prezentatorului TV la Fox News. Acesta a discutat despre prima apariție la miting a lui Trump de la atac, declarându-l „Mick Jagger al politicii”.

Într-un articol pentru New York Post, Morgan a dublat comparația, scriind: „Au practic aceeași vârstă (Trump are 78 de ani, Jagger împlinește 81 de ani săptămâna aceasta), nu dau niciun semn că ar lăsa vârsta să le stingă pofta de viață și cred în organizarea unui spectacol plin de energie, plin de cele mai mari hituri ale lor, pe care știu că fanii lor îl vor iubi”. Trump se pare că a apreciat asemănarea, deoarece l-a sunat pentru a-i spune: „Este președintele tău preferat care sună”.

Conversația s-a îndreptat către actualul Președinte Joe Biden – care a anunțat în cele din urmă duminică că renunță la eforturile sale de a obține un al doilea mandat la Casa Albă, după săptămâni de presiuni din partea democraților din interior și scăderea numărului de sondaje.

Criticile au sporit după ce Biden a avut o prestație deosebit de slabă într-o dezbatere directă în iunie.

Trump i-a cerut părerea lui Morgan cu privire la dezbaterea de sâmbătă, înainte de a ironiza aparentul declin cognitiv al lui Biden, în vârstă de 81 de ani. În articolul său, Morgan a declarat că i-a spus lui Trump: „Dacă rămâne în cursă, vei câștiga. Și chiar dacă nu, eu tot cred că vei câștiga”.

Cei doi sunt prieteni de mult timp, după ce s-au întâlnit în 2008 la emisiunea lui Trump „Celebrity Apprentice” – pe care Morgan a câștigat-o. De atunci au avut o relație turbulentă, Trump părăsind un interviu după ce i s-a spus că alegerile din 2020 nu i-au fost „furate”.

La finalul convorbirii, fostul star de reality TV i-a spus lui Morgan că „mi-a făcut plăcere să vorbim” și că a apreciat complimentul lui Jagger.

Citește și