• Platforma de programare pentru vaccinare va fi modificată din 1 aprilie
  • Vaccinarea la medicii de familie va fi făcută cu Johnson&Johnson și AstraZeneca
  • În aprilie, 80.000 de oameni vor fi vaccinați zilnic cu Pfizer

De la 1 aprilie vei ști ce vaccin este folosit în fiecare centru de vaccinare, așa că alegând centrul, vei alege inclusiv și vaccinul. Dacă faci parte dintre cei care sunt incluși în etapa a treia a campaniei de vaccinare, vei avea de așteptat.

Prioritate au cei din etapa întâi și etapa a doua, dar vei avea o estimare a timpului care se va scurge până în momentul vaccinării.

Valeriu Gheorghiță spune că vor avea loc mai multe schimbări, astfel încât să crească numărul celor care vor fi vaccinați.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

„Pe 6 aprilie urmează sa crestem numarul de persoane care se vaccineaza pe cabinet pe cele douasprezece de la 60 la 90 de persoane pe zi. Astfel vom creste capacitatea de vaccinare pentru fiecare centru si de la 13 aprilie deschidem inca 120 de cabinete cu vaccin de la Pfizer.”, a declartat acesta.

80 de mii de oameni se vor putea vaccina în fiecare zi cu vaccin Pfizer, promite Valeriu Gheorghiță. La aceștia, se vor adăuga și cei vaccinați cu restul vaccinurilor, în jur de 50 de mii în fiecare zi.

Iar cu AstraZeneca și Johnson & Johnson te vei putea imuniza și la medicul de familie, dar abia la sfîrșitul lui aprilie. Și, în condițiile în care numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere și mai multe localități ar putea intra în carantină, vaccinul nu îți va permite să circuli liber.

Regula exceptării de la carantină se aplică deocamdată doar pentru cei care vin din străinătate și sunt vaccinați, de peste 10 zile, cu a doua doză de vaccin.