PNRR-ul lui Cîțu, mărul discordiei în Parlament. Proiectul, atacat de PSD și AUR: „Este ajutor de înmormântare”

Cîțu i-a făcut „pohta” lui Marcel Ciolacu: a prezentat pompos numitul Plan de Redresare și Reziliență în Parlament.

Exercițiul de public speaking pe tema cu miză de 29,2 miliarde de euro n-a primit notă de trecere din tabăra PSD. Social-democrații voiau mai mult decât o prezentare generală.

De la dezbatere la scandal a fost doar un pas. Marcel Ciolacu a punctat la final că PSD depune moțiune de cenzură pe 14 iunie. Florin Cîțu nu i-a suparat doar pe cei din opozitie, ci si și pe jurnaliști. Nu a vrut să răspnundă la întrebările lor despre PNRR.

„În această guvernare, vom trece Carpaţii cu autostradă. Transport sustenabil – rutier, feroviar şi metrou – 7,6 miliarde de euro, infrastructură de gaz cu hidrogen – 1,6 miliarde de euro. Fondul local pentru tranziţie „verde” şi digitală – 2,1 miliarde”, a spus Florin Cîțu.

V-ați bătut joc! Domnule Cîțu! De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiti”, a spus Marcel Ciolacu.

„Vom putea să implementăm acest PNRR cu investitori, cu companii, în principal cu companii românești”, a spus Florin Cîțu.

„Stimați colegi, această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid. Apropo, domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR?”, a întrebat Marcel Ciolacu.

Claudiu Târziu, deputat AUR, a spus că „Acest PNRR este un ajutor de înmormântare”.

Câți bani vrea România prin PNRR

România vrea un total de 29.2 miliarde de euro. 70% dintre granturi sunt angajate până la final de 2022, în timp ce 30% dintre granturi sunt angajate până pe 31 decembrie 2023.

Foto: Aleph News

Cum se împart banii din PNRR

Totalul de 29.2 miliarde de euro din PNRR s-ar împărți astfel:

Exit mobile version