• Un bărbat a ucis trei persoane și a rănit alte opt în timpul unui festival din orașul Solingen, Germania.
  • Ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a confirmat arestarea suspectului, care s-a predat.
  • Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul, deși nu a oferit dovezi clare și nu este clar care a fost legătura cu atacatorul.

Poliția germană a arestat un bărbat suspectat că a ucis trei persoane și a rănit alte opt în atacul comis vineri în orașul Solingen din vestul Germaniei, a declarat un Ministru Regional, conform BBC.

„Omul pe care l-am căutat cu adevărat toată ziua tocmai a fost arestat”, a declarat Herbert Reul, Ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, la televiziunea publică ARD sâmbătă. El nu a oferit detalii, însă site-urile germane de știri Bild și Spiegel au relatat că suspectul, în haine murdare pătate de sânge, s-a predat.

Doi bărbați, în vârstă de 56 și 67 de ani, și o femeie de 56 de ani au fost înjunghiați mortal în timpul unui festival, în ceea ce Cancelarul Olaf Scholz a descris ca fiind un „act oribil”. „Am găsit dovezi”, a declarat Reul pentru ARD Tagesthemen news.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

Ministrul a declarat că este omul „pe care îl suspectam cel mai mult”. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a confirmat că bărbatul s-a predat.

Aceasta a fost cea de-a treia arestare de sâmbătă, după atacul prin înjunghiere care a șocat Germania. Anterior, poliția a declarat că un bărbat a fost reținut la un centru pentru refugiați din apropierea locului atacului. Bild a relatat că ofițerii forțelor speciale (SEK) au luat cu asalt centrul de refugiați, arestând un suspect.

Această arestare a avut loc la câteva ore după reținerea unui băiat în vârstă de 15 ani. Oficialii au declarat că acesta nu era principalul suspect, dar se presupune că știa despre atac.

Gruparea Stat Islamic a revendicat sâmbătă atacul. Acesta nu a furnizat imediat nicio dovadă și nu a fost clar cât de strânsă a fost orice relație cu atacatorul.

Atacatorul ar fi înjunghiat trecători la întâmplare în timpul unui festival pentru a sărbători 650 de ani de la înființarea orașului industrial Solingen. Situația din piață după atac a fost „foarte agitată”, ceea ce a făcut dificilă găsirea autorului, a declarat poliția.

Solingen – un oraș renumit pentru industria sa siderurgică – are aproximativ 160.000 de locuitori. Se află la aproximativ 25 km est de Düsseldorf.

Autoritățile orașului au cerut oamenilor să părăsească zona Fronhof după atacul de vineri, în jurul orei locale 22:00.

Cele trei zile de sărbători planificate pentru aniversarea orașului – la care erau așteptate aproximativ 75.000 de persoane – au fost anulate după atac. Primarul orașului Solingen, Tim Kurzbach, a declarat ulterior că „noi toți din Solingen suntem în stare de șoc, groază și mare tristețe. Mi se rupe inima că un atac a avut loc în orașul nostru. Am lacrimi în ochi când mă gândesc la cei pe care i-am pierdut. Mă rog pentru toți cei care încă luptă pentru viața lor. De asemenea, simpatia mea cea mai mare pentru toți cei care au trebuit să experimenteze acest lucru, aceste imagini trebuie să fi fost îngrozitoare.”

Intrarea la Fronhof este acum păzită de poliție. Oamenii au adus flori și lumânări la locul atacului care a șocat întreaga țară.

Jucătorii din prima ligă germană de fotbal, Bundesliga, au purtat brățări negre în timpul meciurilor de sâmbătă.

Citește și