• Un bărbat înarmat cu un târnăcop și un dispozitiv incendiar a amenințat polițiștii, fiind ulterior împușcat și grav rănit de aceștia. Bărbatul primește îngrijiri medicale.
  • Incidentul a avut loc aproape de o fanzone pentru suporterii echipei de fotbal a Olandei, dar nu se crede că are legătură cu meciul dintre Olanda și Polonia din cadrul Euro 2024.
  • Poliția din Hamburg a intervenit folosind spray cu piper și a tras asupra suspectului. Autoritățile consideră că este un caz izolat și nu au oferit detalii despre motivațiile bărbatului.

O operațiune de amploare a avut loc în centrul orașului Hamburg, după ce un bărbat cu un topor a amenințat polițiștii, anunță autoritățile din orașul german.
Poliția spune că l-a împușcat și l-a rănit grav pe bărbat, care primește îngrijiri medicale, scrie BBC.

Potrivit presei, incidentul a avut loc în apropierea unei fanzone pentru suporterii echipei de fotbal a Olandei.

Nu se crede că ar avea legătură cu meciul dintre Olanda și Polonia, care a avut loc duminică la Hamburg în cadrul turneului Euro 2024. O declarație inițială a poliției a precizat că un bărbat a amenințat ofițerii de poliție cu un târnăcop și cu un „dispozitiv incendiar”.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Ulterior, un purtător de cuvânt al poliției din Hamburg a declarat pentru BBC că suspectul era înarmat cu un târnăcop și că a încercat să aprindă o bombă cu benzină – dar că ofițerii au răspuns cu spray cu piper și apoi l-au împușcat. I s-a acordat primul ajutor la fața locului și apoi a fost dus la spital.

„Presupunem că acesta este un caz izolat, ceea ce înseamnă că nu are legătură cu fotbalul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Sandra Levgruen, reporterilor.
Se presupune că incidentul ar fi avut loc în jurul orei locale 12:30.

Imaginile video postate online, arată un bărbat care mânuiește un topor în fața ofițerilor de poliție înainte de a se auzi o serie de zgomote suspecte de împușcături.
Bărbatul nu a fost identificat de poliție, iar autoritățile nu au comentat ce motivații cred că au stat la baza incidentului.

Rory Smith, corespondentul șef al New York Times la Hamburg, a declarat că incidentul a avut loc pe Reeperbahn, o stradă principală și o zonă de noapte din oraș, la doar câteva sute de metri de zona de fotbal a Olandei.

Jurnalistul Gary Rose de la BBC Sport, aflat și el la Hamburg, a declarat că pregătirile pentru meciul care a început la ora locală 15:00 se desfășoară conform planului.
Stadionul se află la aproximativ opt kilometri de centrul orașului unde s-a produs incidentul.

În oraș se află aproximativ 30.000 de fani olandezi și, probabil, un număr similar de polonezi. Se pare că există o atmosferă bună înaintea meciului, care nu pare să fie afectată de incident.

Citește și