• Biden a declarat la începutul acestei săptămâni, în timpul unui discurs în Biroul Oval, că va solicita reformarea Curții.
  • Este de așteptat să solicite un amendament constituțional pentru a limita imunitatea președinților și a altor deținători de funcții publice.
  • Judecătoarea Elena Kagan a devenit joi primul membru al instanței supreme care a solicitat public consolidarea noului său cod etic.

Joe Biden va anunța luni planurile de reformare a Curții Supreme a SUA, a relatat Politico, citând două persoane familiarizate cu această chestiune, adăugând că președintele american va susține probabil limitarea mandatelor judecătorilor și un cod de etică aplicabil. Biden a declarat la începutul acestei săptămâni, în timpul unui discurs în Biroul Oval, că va solicita reformarea Curții, scrie The Guardian.

De asemenea, este de așteptat să solicite un amendament constituțional pentru a limita imunitatea președinților și a altor deținători de funcții publice, a raportat Politico, în urma unei decizii a Curții Supreme din iulie, potrivit căreia președinții au imunitate largă împotriva urmăririi penale. Biden va face anunțul luni în Texas, iar propunerile specifice s-ar putea schimba, a adăugat raportul.

Judecătoarea Elena Kagan a devenit joi primul membru al instanței supreme care a solicitat public consolidarea noului său cod etic prin adăugarea unei modalități de punere în aplicare a acestuia.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

„Lucrul care poate fi criticat este că, de obicei, normele sunt însoțite de mecanisme de punere în aplicare, iar acesta – acest set de norme – nu”, a declarat Kagan la o conferință judiciară anuală organizată de al nouălea circuit. Au participat peste 150 de judecători, avocați, personal judiciar și alte persoane.

Curtea a luat în considerare adoptarea unui cod de etică de mai mulți ani, dar efortul a devenit mai urgent după ce anul trecut s-a raportat că judecătorul Clarence Thomas nu a declarat călătoriile de lux pe care le-a acceptat de la un important donator republican.

Citește și