• Polonia va concura potențial cu Germania.
  • Polonia va depune o cerere oficială pentru a găzdui Jocurile Olimpice.
  • „Viața va arăta dacă acesta este un obiectiv realist. Îl vom lua în serios”, a declarat Tusk.

Polonia va depune o cerere oficială pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2040 sau 2044, a anunțat premierul Donald Tusk, scrie Politico.

„Viața va arăta dacă acesta este un obiectiv realist. Îl vom lua în serios”, a declarat Tusk în cadrul unei conferințe de presă.

După scepticismul inițial cu privire la o candidatură din cadrul propriului guvern al lui Tusk, încrederea a crescut după recentele Jocuri Olimpice de la Paris. Ministrul Sportului, Sławomir Nitras, a declarat că, la fel ca Parisul, Polonia este, de asemenea, „capabilă să realizeze un astfel de proiect. Polonia este pregătită”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Polonia va concura potențial cu Germania vecină, unde guvernul a semnat, de asemenea, un acord preliminar pentru a candida pentru Jocurile Olimpice din 2040. Egiptul va candida, de asemenea, pentru Jocurile Olimpice din 2036 și 2040, cu scopul de a deveni prima țară africană care va găzdui Jocurile.

Los Angeles va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară în 2028, iar Australia este programată să găzduiască ediția din 2032 la Brisbane

Citește și