Polonia vrea să găzduiască Jocurile Olimpice în 2040 sau 2044

Polonia va depune o cerere oficială pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2040 sau 2044, a anunțat premierul Donald Tusk, scrie Politico.

„Viața va arăta dacă acesta este un obiectiv realist. Îl vom lua în serios”, a declarat Tusk în cadrul unei conferințe de presă.

După scepticismul inițial cu privire la o candidatură din cadrul propriului guvern al lui Tusk, încrederea a crescut după recentele Jocuri Olimpice de la Paris. Ministrul Sportului, Sławomir Nitras, a declarat că, la fel ca Parisul, Polonia este, de asemenea, „capabilă să realizeze un astfel de proiect. Polonia este pregătită”.

Polonia va concura potențial cu Germania vecină, unde guvernul a semnat, de asemenea, un acord preliminar pentru a candida pentru Jocurile Olimpice din 2040. Egiptul va candida, de asemenea, pentru Jocurile Olimpice din 2036 și 2040, cu scopul de a deveni prima țară africană care va găzdui Jocurile.

Los Angeles va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară în 2028, iar Australia este programată să găzduiască ediția din 2032 la Brisbane

Exit mobile version