Pompeo susține că oficiali ruși de rang înalt sunt implicați în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Pompeo: Există o probabilitate foarte mare ca otrăvirea lui Navalnîi să fi fost comandată de oficialii ruși Sursa: Mediafax Foto
  • Mike Pompeo spune că Navalnîi ar fi fost otrăvit de înalți oficali de la Moscova
  • Germania spune că există dovezi că opozantul lui Putin a fost otrăvit cu Novichok
  • Rusia nu răspunde acuzațiilor internaționale

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, afirmă că există „o probabilitate foarte mare” ca presupusa otrăvire a lui Alexei Navalnîi să fie comandată de înalți oficiali de la Moscova, scriu jurnaliștii de la BBC.

Pompeo a mai spus că America evaluează modul în care va răspunde în această problemă.

NATO și Germania spun că există „dovezi incontestabile” că Navalnîi a fost otrăvit cu agentul chimic din grupul Novichok.

Afirmațiile lui Mike Pompeo sunt în contradicție cu cele făcute de președintele american Donald Trump, care a refuzat să acuze în vreun fel Moscova, în acest caz.

Navalnîi a fost transportat cu avionul la Berlin din Rusia după ce s-a simțit rău în timpul unui zbor din Siberia către Moscova, luna trecută.

Alexei Navalnîi a ieșit din comă artificială și răspunde la stimuli, au spus medicii care îl tratează. Starea lui se îmbunătățește.

Disidentul rus, în vârstă de 44 de ani, este în continuare ventilat mecanic. Iar doctorii nu știu încă ce efecte pe termen lung va avea otrăvirea cu Novichok, o substanță extrem de periculoasă creată în laboratoare sovietice.

În paralel, în occident, toate țările așteaptă explicații de la Kremlin pentru tentativa de asasinat.