Populația mondială a crescut cu 75 de milioane de locuitori în 2023 și va depăși 8 miliarde la 1 ianuarie

Populația mondială a crescut cu 75 de milioane de persoane în ultimul an, iar de Anul Nou va depăși 8 miliarde de locuitori, potrivit cifrelor publicate joi de Biroul de recensământ al SUA.

Rata de creștere la nivel mondial în ultimul an a fost de puțin sub 1%. La începutul anului 2024, la nivel mondial sunt așteptate 4,3 nașteri și două decese la fiecare secundă, potrivit cifrelor Biroului de recensământ, scrie AP.

Rata de creștere pentru Statele Unite în ultimul an a fost de 0,53%, aproximativ jumătate din cea mondială. Populația din Statele Unite a crescut cu 1,7 milioane de persoane și va ajunge de Anul Nou la 335,8 milioane de locuitori.

Dacă ritmul actual va continua până la sfârșitul deceniului, anii 2020 ar putea fi cel mai lent deceniu de creștere din istoria SUA, cu o rată de creștere de mai puțin de 4% pe o perioadă de 10 ani, între 2020 și 2030, a declarat William Frey, demograf la The Brookings Institution.

În prezent, cel mai lent deceniu de creștere a fost cel de după Great Depression din anii 1930, când rata de creștere a fost de 7,3%.

La începutul anului 2024, se așteaptă ca în Statele Unite să aibă loc o naștere la fiecare nouă secunde și un deces la fiecare 9,5 secunde. Cu toate acestea, imigrația va face ca populația să nu scadă. Se așteaptă ca migrația internațională netă să adauge o persoană la populația SUA la fiecare 28,3 secunde. Această combinație de nașteri, decese și migrație internațională netă va crește populația Statelor Unite cu o persoană la fiecare 24,2 secunde.

Citește și

Exit mobile version