Poți rămâne fără permis, chiar dacă n-ai consumat nimic. OUG-ul lui Ciolacu stârnește indignarea românilor / Ce medicamente te pot face fals pozitiv la testul antidrog

Nu ai consumat niciodată droguri sau alcool la volan și totuși riști să rămâi fără permis. O ordonanță de urgență a Guvernului condus de Ciolacu naște controverse.

Cum poți rămâne fără permisul de conducere chiar dacă ești „curat”?

Este vorba despre medicamente care au în prospect atenționarea de a nu conduce vehicule dacă iei astfel de tablete.

Este vorba despre Nurofen, Paracetamol Sinus, de anumite mdicamente pentru tratarea diabetului și anumite medicamente pentru alergii – antihistaminice. De asemenea, sunt incluse și medicamente pentru tratarea afecțiunilor neuropsihice. Este o listă întreagă a medicamentelor care pot afecta drug-testul cu care ești testat de polițiști în trafic.

Testul antidrog e extrem de delicat, iar medicamentele pot da rezultat fals pozitiv în cazul în care consumi, de exemplu, o tabletă de Parasinus.

Din acest motiv, 15-20% din testele drug-teste sunt fals pozitive și poți combate acest lucru doar după probele de sânge, pentru a demonstra că nu ai consumat droguri.

Polițiștii spun că nu trebuie să ne facem griji

Problema se pune atunci când trebuie să faci testul de sânge, pentru că rezultatul vine într-un termen destul de lung. Aștepți destul de mult timp până reintri în posesia permisului, în cazul în care este retras pentru că ai fost găsit fals pozitiv la alcool sau droguri.

Permisul e retras până când proba de sânge evidențiază că ești „curat”.

Poliția Română vine și spune că nu toți șoferii vor fi testați, ci doar cei care au un comportament nefiresc și dacă în mașina acestora sunt găsite sticle de alcool sau substanțe interzise.

Dacă în urma testării rămâi fără permis, Poliția anunță că sunt în discuții pentru a-și aduce laboratoare proprii, autorizate, unde vor putea efectua testele pentru a nu mai aștepta atât de mult pentru recuperarea permisului în urma testării, care durează foarte mult.

Exit mobile version