• Andor este unul dintre pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Grecia.
  • O poveste despre experiența sa a fost postată pe Facebook-ul Ministerului Afacerilor Interne.
  • Andor, pompier român în Grecia: „Vorbim des cu localnicii. Sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor”.
  • Grecii sunt impresionați de pompierii români și au spus despre ei că „Par să provină de pe o altă planetă, sunt organizați ca niște furnici”.

Andor este unul dintre pompierii care au mers în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Are 20 de ani și este din Brașov.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a fost publicată o poveste despre experiența lui de până acum din Grecia.

Andor era în concediu când comandantul a scris pe grupul de muncă despre misiunea ce urma în Grecia.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și: Grecii îi laudă pe pompierii români: „Par să provină de pe o altă planetă, sunt organizați ca niște furnici”.

„L-am sunat imediat și i-am spus că vreau să merg și eu. Văzusem situația din Grecia și mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie”, a povestit Andor.

„În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm. Când le-am spus alor mei că plec, s-au temut. Dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo, să pun și eu umărul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic după ce termin tura”, a mai spus Andor.

Citește și: VIDEO. Pompierii români trimiși să lupte cu incendiile devastatoare din Grecia au ajuns la Atena.

Andor, despre intervențiile în Grecia

„Sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii și a vegetației uscate, pot apărea incendii oriunde. Este ca o cursă contracronometru. Trebuie să acționăm imediat pentru a stinge focul înainte de a se extinde”, a explicat Andor.

Cum sunt tratați pompierii români în Grecia

Vorbim des cu localnicii. Sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor. Cineva ne-a mulțumit chiar în limba română și ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleșesc și îți confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume”, a scris Andor în postarea care a apărut pe Facebook-ul MAI.